Novice

DRUGA TEKMA GRKOM

Atene, 02. junija (STA) - Slovenska odbojkarska reprezentanca je na tekmi četrtega kroga evropske lige v gosteh z 2:3 (19, -21, 23, -18, -10) izgubila z Grčijo. To je za Slovenijo drugi poraz v štirih tekmah, po enkrat so premagali Portugalce in Grke, z istima nasprotnikoma pa tudi po enkrat izgubili.

 

Tekma četrtega kroga evropske lige med Grčijo in Slovenijo je potekala precej drugače kot dan pred tem, saj so Grki pokazali precej več volje do igre. Maloštevilni gledalci so videli več prave igre, na začetku dvoboja pa so bili ves čas v prednosti slovenski odbojkarji. Ob dobrem serviranju Satlerja so naši prek Pajenka in Komela povedli za štiri točke (11:7). Začetni udarci so bili tokrat močnejše orožje slovenske reprezentance in ko je svoje v tem elementu igre dodal še Gasparini, je Slovenija na drugi tehnični odmor odšla s šestimi točkami prednosti. Kljub temu, da sta v nadaljevanju dve žogi kapetana Dragana Radoviča pristali za stransko črto, se Slovenci niso zmedli in uspešno zadrževali prednost štirih točk. Ob prvi zaključni žogi je selektor Iztok Kšela v igro namesto Pajenka na servis poslal Potočnika. Po slabem sprejemu Grkov je niz zaključil Radovič.

 

Slovenski odbojkarji so začetek drugega niza zaznamovali predvsem s slabim sprejemom, Grki, ki so igrali brez kapetana Roumeliotisa in Andreadisa (zamenjala sta ju Armenakis in Soultanopoulos) pa so povedli z 9:6 in 10:7. Slovenska klop se je odzvala s pol minute odmora, a se razmerje na igrišču ni spremenilo. Največ težav, tako pri sprejemu kot pri zaključevanju napadov, je imel Andrej Flajs in ob drugem tehničnem odmoru so domači odbojkarji vodili že za šest točk. Bolj kot se je niz bližal zaključku, boljše so igrali slovenski odbojkarji. Približali so se na dve točki (20:22), a sta nato odločili napaki Potočnika in Radoviča.

 

Silovit začetek Slovenije v nadaljevanju je grškega trenerja Leonisa prisilil k prvemu odmoru že pri vodstvu Slovenije s 3:0, kar pa ni zmedlo Radoviča, ki je še naprej zelo dobro serviral, vseeno pa so izbranci selektorja Kšele v nadaljevanju prednost hitro zapravili. K temu je nekaj prispevala tudi sumljiva sodniška odločitev. Zbranost jim je nekoliko padla in Grki so najprej z blokom Soultanopoulosa izenačili pri sedmi točki, nato pa tudi povedli, a največ za točko ali dve. Toda igra slovenske reprezentance ni bila več takšna kot bi si jo želeli. Grešili so pri začetnih udarcih, ob blokiranju nasprotnih napadov pa je vse preveč žog odletelo izven igrišča. Pri izidu 18:20 je Kšela vzel pol minute odmora in sledilo je izenačenje, za katerega sta poskrbela Gasparini in Komel. Prav slednji je Sloveniji z odličnim servisom priigral prvo zaključno žogo in nato po še enem svojem odličnem začetnem udarcu ter podaji Alena Pajenka tudi zaključil niz.

 

V naslednjem nizu so si gostje na začetku spet privoščili nekaj napak. Gasparini je nato zapravil še dva napada, tako da so Grki ob prvem tehničnem odmoru vodili že za tri točke. Tudi v nadaljevanju je bilo v igri slovenske reprezentance preveč tehničnih napak in prednost domačega moštva se je še podvojila (13:7), taka razlika pa je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Točke Gasparinija, Pajenka in Vidiča so slovenske odbojkarje približale na vsega dve točki zaostanka (14:16), za kaj več pa jim je zmanjkalo sape in Grki so si z zmago s 25:18 izborili še peti niz.

 

V začetku odločilnega niza so Slovenci spet slabše sprejemali, kar so Grki izkoristili in povedli s 5:2. Kšela ni želel več tvegati, vzel je pol minute odmora in Slovenija se je približala na točko zaostanka (5:6), a ne za dolgo, saj so jim Grki spet ušli. Razigral se je predvsem kapetan Roumeliotis, ki je, potem ko ga je selektor Leonis po koncu prvega niza posadil na klop, ob poškodbi Pantaleona vnovič na igrišče stopil v tretjem nizu. Prednost Grkov se je večala, Slovenci pa niso več našli prave igre in niz izgubili z 10:15.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?