Novice

Dvojne točke na račun Ljubljančanov

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:0 (23, 20, 17)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (5), Babkov (11), Kovačič, Purić (10), Pavlović (10), Satler, Pleško, Brulec (2), Planinc, Kök, Mihajlović (9), Pokeršnik (13), Videčnik.

Calcit Volley: Pereira (5), Hribar, Golob, Novljan (4), Ratek, Gil (2), Vidmar (17), Okroglič (5), Štalekar (4), Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan (5), Lazer.

Pokal MEVZA, Hala Tivoli, 28. december 2017, 150 gledalcev, 1. sodnik: Isajlović Siniša (AUT), 2. Sodnik: Milinović Miroslav (CRO).

V le 5 dneh sta se ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley pomerila dvakrat med seboj. Na prvem srečanju v finalu Pokala Slovenije so se zmage s 3:1 veselili oranžni zmaji, ki so prav tako bili boljši v pokalu MEVZA. Nasprotnikom tokrat niso dopustili niti niza.

Po pričakovanjih se je dvoboj začel izenačeno, za dve točki pa so po pridobljeni točki Okrogliča prvi povedli Kamničani (8:10). Ti so do drugega tehničnega odmora s čvrsto igro prednost obdržali (14:16), po napaki Đirlića v napadu pa to povišali na 4 točke razlike (14:18). Z dvema zaporednima točkama Mihajovića, ki je v igro vstopil namesto mladega Đirlića, so se zmaji približali (17:19). Proti koncu niza sta se na strani domačinov razigrala Purić in Pokeršnik, toda Calcit Volley je še vedno imel prednost, pa čeprav minimalno (20:21 in 22:23). Z odlično obrambo so se Ljubljančani prebili v vodstvo in z dvojnim blokom naveze Brulec-Pavlović zaključili prvi niz v svojo korist(25:23).

V drugem nizu se je ponovila zgodba iz začetka prvega. Kamničani so si priigrali prednost 2 točk (9:11), vendar so zmaji z blokom Babkova izenačili (11:11). V nadaljevanju so boljšo igro prikazali gostitelji turnirja pokala MEVZA in si priborili do tistega trenutka najvišjo prednost na tekmi (21:15). Ta jim je zadoščala, da so drugi niz mirno pripeljali do konca in ga z asom Pokeršnika zapečatili pri rezultatu 25:20

Zmaji so še najbolje odprli tretji niz, ko so do prvega tehničnega odmora že imeli prednost 3 točk (8:5). Motivirani Kamničani še niso želeli reči zadnje besede in so držali stik s slovenskimi prvaki do rezultata 14:12, nato pa so oranžni zmaji dali v višjo prestavo predvsem v obrambi in so zasluženo imeli v svojem žepu vodstvo 6 točk (20:14). Do konca so prednost rutinirano zadržali in slavili s 25:17.

Ribič Gašper,trener Calcit Volley: ''Z igro v prvem nizu moram biti zadovoljen. Žal je niz že bil dobljen, pa ga nismo znali zaključiti. Kot kaže je trenutno ACH Volley Ljubljana predober za nas. Mi jih poskušamo ujeti, vendar so vedno kakšen korak pred nami. Borili smo se po svojih najboljših močeh, ampak so nasprotniki še enkrat več pokazali, da so boljša ekipa.''

Kedačič Zoran, trener ACH Volley Ljubljana: ''Glede na to, da smo osvojili 6 točk, sem zelo zadovoljen. Danes so se namreč točke štele dvojno, tako za državno prvenstvo kot tudi za pokal MEVZA. Vesel sem, da smo pokazali, da ni bila finalna tekma pred nekaj dnevi naključje. V Tivoliju smo prikazali še boljšo igro in za to bi rad čestital fantom. ''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?