Novice

Dvojne točke na računu zmajev

ACH Volley Ljubljana : Triglav Kranj 3:0 (17, 14, 16)

ACH Volley Ljubljana: Đirlić, Babkov, Kovačič, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec , Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik.

Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Bošnjak, Tučen, Bregant, Kos, Beravs, Bežek, Mali, Jenko, Maček, Kök, Rezar.

Hala Tivoli, 17. krog 1. DOL / MEVZA, število gledalcev: 100, 1. sodnik: Bojan Brlas (SLO) , 2. sodnik: Ana Stipaničev Matečić (CRO).

V Hali Tivoli slovenski odbojkarski prvaki ta vikend gostijo MEVZA turnir. Danes so se pomerili proti Triglav Kranju in z zmago s 3:0 vknjižili dvojne točke. Tekma se je namreč štela tudi kot zadnja v rednem delu domačega prvenstva. Zmaje čaka v ponedeljek, 26. februarja, še obračun proti slovaškim Košicam.

Na začetku prvega niza smo spremljali zanimiv boj, pa čeprav so imeli Ljubljančani na svojem računu 4 točke prednosti pred nasprotniki (14:10), ki se je do drugega tehničnega odmora za malenkost povišala (16:11). Kljub borbeni igri Kranjčanov so bili oranžni zmaji dobro pripravljeni in zbrani, da so prvi niz brez večjih težav pripeljali do konca (25:17).

Domačini niso popuščali na začetku drugega niza (9:5) in tudi v nadaljevanju so naredili delni izid 7:2 (16:7). Predvsem je bil pri Ljubljančanih s svojim napadom učinkovit Mihajlović. Igra oranžnih zmajev je prisilila nasprotnike v lastne napake in tako so gostitelji prednost zlahka poviševali (23:13). Drugi niz se je tako končal z rezultatom 25:14.

V tretjem nizu so ponovno tempo narekovali Ljubljančani (9:4). Kranjčani so se trudili približati, kar jim je najbolje uspelo pri rezultatu 14:11. Nato so se domačini znova odcepili za 5 točk (16:11). Do konca niza ni prišlo do presenečenja in zmaji so zasluženo slavili tudi v tretjem nizu 25:16.

Zoran Kedačič, trener ACH Volley Ljubljana: ''Želel bi čestitati fantom za 18. zmago v državnem prvenstvu. Ne zgodi se vsako sezono, vsaj ne odkar sem jaz v klubu, da bi redni del zaključili brez poraza. Ta dosežek res kaže, kakšen karakter ima ta ekipa – želi si zmage ne glede na dominanco, ki jo kaže v domačem tekmovanju. Mislim, da je Kranj danes odigral eno izmed boljših tekem v letošnji sezoni, kar sem jih uspel videti, vendar smo bili mi resnično motivirani. Obe ekipi sta se borili do konca in glede na prikazano si tudi Kranj zasluži nastopati v modri skupini.''

Sašo Rop, trener OK Triglav Kranj: ''Nasprotniki so tekmo vzeli dovolj resno, da danes nismo bili konkurenčni. Imajo igro, ki je za trenutne slovenske razmere premočna. Z njimi se lahko igra, če dobro serviraš in če igraš side–out, mi pa nismo počeli nič od tega. Na trenutke smo odigrali solidno, vendar je potem sledila serija 5, 6 točk na drugi strani in danes ni bilo možnosti za zmago.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?