Novice

Evropska pot se bo nadaljevala v Tivoliju!

Ljubljana,20. Januarja 2011 – Po porazu ACH Volleya v evropski ligi prvakov nadaljuje moštvo svojo evropsko pot v Pokalu CEV. Četrtkovi zadnji dvoboji v tem tekmovanju in predhodni žreb v Luksemburgu so določili tudi prvega naslednjega nasprotnika, to je belgijsko moštvo Knack Roeselare. Prva tekma naslednjega kroga (tki. Challenge Round) bo odigrana v belgijskem mestu Roeselar, v sredo, 1. februarja ob 20.30. Povratna tekma pa bo v legendarnem ljubljanskem Tivoliju, 8. februarja zvečer, prav tam kje se je uspešna evroligaška pot oranžnih zmajev tudi začela pred natanko petimi leti.

»Povratek« v Tivoli, ob dejstvu, da je prav ta dvorana postala domicil ACH Volleya v tej sezoni, skriva v sebi kar nekaj simbolike, predvsem pa veliko pozitivnega naboja. Če se je tukaj začela pot navzgor, ni razloga, da ne bi verjeli v njeno dobro energijo, ki je na tako poseben način znala povezati igralce in izjemno navijaško publiko. Spomnimo se ob tem na poslovilne besede kapetana moštva ACH Volleya Andreja Flajsa, ko je ob izjemni zmagi proti avstrijskemu Innsbrucku, ki je oranžno moštvo popeljala na zaključni turnir evropske lige prvakov leta 2010, dejal: »Tivoli bo vedno naš dom!«. Tivoli je tudi resnično postal dom našega kluba, a v tej sezoni zaradi magičnosti Stožic in tekem evropske lige prvakov nekako (še) ni zaživel. Zdaj je priložnost, in zakaj jo ne bi vsi skupaj izkoristili!

Kdo bo prvi evropski tivolski gost?

Prvi evropski gosti ACH Volleya v nadaljevanju te sezone bodo v Tivoliju torej odbojkarji belgijskega kluba Knack Roeselare, ki je bil ustanovljen  kot študentski klub leta 1964 na Broederschool v belgijskem mestu Roeselare. Zelo hitro se je klub vzpenjal po lestvici v državnem prvenstvu in leta 1989 prvič osvojil naslov državnega prvaka Belgije. Ista ekipa je takrat osvojila tudi belgijski pokal. V svoji zgodovini je Knack Randstad osvojil šest naslovov državnih prvaka (zadnjega  leta 2010), sedemkrat so bili pokalni zmagovalci (zadnjič leta 2011), petkrat so bili zmagovalci tudi v t.i. belgijskem  Supercupu. Tudi na evropskem prizorišču je ekipa iz Roeselareja dosegla vidne uspehe. 2002 leta je tako postala zmagovalec Pokala CEV (takrat še imenovanega Top Teams, katerega zmagovalci so leta 2007 bili tudi odbojkarji takratnega OK Autocommercea, današnjega ACH Volleya.  Leta 1998 in 1999 pa so bili tudi finalisti Pokala Challenge. Od takrat dalje je klub  Klub Knack Roeselare, za katerega je nekaj let igral tudi nekdanji bloker OK Autocommercea Dragan Radović, danes pa je v njegovih vrstah tudi Rayan Ammerman, odbojkar s katerim je ACH Volley začel sezono 2010/2011, vedno med glavnimi akterji za osvojitev največjih državnih naslovov v Belgiji. Močna belgijska liga, v kateri zadnji dve leti dominira njihov velik rival Noliko Maaseik, v lanski sezoni pa se jim je pridružil še Lennik, jim omogoča dobro treniranje in veliko izkušenj. Tako je odbojka v belgijskem prostoru zelo priljubljen šport, za katerega se odloča veliko mladih športnikov.

Tudi aktualna  ekipa Knack Roeselare ima v svojih vrstah  odlične doma vzgojene odbojkarje, kot so 24-letni napadalec TUERLINCKX Hendrik , komaj 20 letni organizator igre D'HULST Stijn, vzhajajoča zvezda, 19-letni  sprejemalec DEROO Sam. V prvi postavi belgijskega moštva pa je tudi zelo izkušen in odličen 34-letni libero  CALLEBERT Manuel. Ekipo dopolnjujejo še tujci, ki s pridom prenašajo svoje dolgoletne izkušnje na mlade Belgijce. Tako  najdemo med njimi  dva blokerja, 28 letnega Nizozemca PAULIDES Joppeja  in 29-letnega Romuna STANCU Sergiuja . V udarni šesterki se nahaja tudi 22 letni argentinski sprejemalec, po priimku sodeč slovenskih korenin,  Cristian POGLAJEN . Tudi 25 letni korektor, Argentinec Cristian IMHOFF  je dostojna menjava za mladega belgijskega korektorja Hendrika. V tem mesecu pa se je ekipa Knack Roeselare  okrepila še z dvema tujcema, in sicer z »našim« že omenjenim 26 let starim ameriškim podajalcem Ryanom Ammermanom in 31-letnim sprejemalcem  estonskih korenin Eerikom Agom.

Ekipa Knack Roeselare trenutno zaseda 3. mesto v državnem prvenstvu Belgije, kar kaže na zelo močno belgijsko ligo. Pred njo se uvrščata le Noliko Maaseik, ki vodi, in Lennik,  tudi udeleženca letošnje lige prvakov.

V dosedanjem evropskem tekmovanju Pokala CEV so se igralci Knack Roeselare z nasprotniki pomerili šestkrat in vse tekme tudi zmagali. Njihova statistika kaže 18 dobljenih in komaj 4 zgubljene sete.

Nadaljevanje evropskih tekmovanj bo za ACH Volley in njegove navijače vsekakor vroče, napeto in zanimivo. Dodajmo še, da pri rezultatu 1:1 v dobljenih zmagah, po pravilih CEV-a lahko odloča tudi t.i. »Zlati niz«, kar pomeni, da je naša ekipa vsekakor v prednosti, saj bo povratna tekma na našem domačem terenu. V legendarnem TiVolleyu! Zato ne zamudite: rezervirajte si čas in dobrodošli 8. februarja v Tivoliju!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?