Novice

Evropsko zgodbo končali s polfinalom

 

Ljubljana, 18. marca 2012 – Ekipa ACH Volleya je s sinočnjim porazom v polfinalu evropskega pokala CEV zaključila svojo letošnjo mednarodno tekmovalno pot. To pot je bila predstava oranžnih zmajev v ne prepolnem Tivoliju veliko boljša od tiste na Poljskem, toda, nasprotnik je bil nesporno boljši, predvsem ni popuščal niti takrat, ko so oranžni zmaji bili v naletu in bi gostom morda uspeli odščipniti vsaj niz.  Po tekmi sta bila trenerja obeh ekip zelo jasna:

 

Igor Kolaković, glavni trener ACH Volleya: »Tekma se je pričela zelo nervozno, saj smo pred domačo publiko v Tivoliju želeli igrati dobro ter tako izničiti poraz v Rzeszowu. Začeli smo zelo nervozno, pravzaprav smo zares začeli igrati  šele nekje na začetku drugega niza, a nam je »sapa« hitro pošla. Morda je tretji niz pokazal realno sliko naše ekipe v tem trenutku, saj smo uspeli priti do pomembne prednosti. Toda,  na žalost smo to prednost hitro izgubili,  saj vodstvo 14:10 v odbojki ne pomeni nič. Nasprotniku smo prepustili iniciativo, kar nas je stalo niza, čeprav smo se zelo trudili do konca, da ostanemo v tekmi. Na žalost je Resovia danes bila boljša in za to jim je treba čestititati.«


Andrzej Kowal, glavni trener Asseco Resovia: »Zelo smo srečni, ker smo zmagali. Za nas je bila to zelo pomembna tekma. To je prvo evropsko finale za našo ekipo po dolgem času. Ne vem, kdaj se je ekipa Asseco Resovia nazadnje uvrstila v finale kakšnega evropskega pokala, mogoče pred 30 leti. Zelo smo zadovoljni. Zdaj imamo pomembno tekmo v poljski ligi, začenjajo se ključni obračuni  za  naslov prvaka, zato se moramo osredotočiti na naslednje tekme. ACH Volley je dober nasprotnik, toda vemo, da je v Ligi prvakov imel močnejše nasprotnike. ACH Volleyu vsekakor želim več sreče v prihodnji sezoni.«

 

Tako oba trenerja, ki se zdaj osredotočata na konec sezone v državnih prvenstvih. Poljake, kot je dejal Kowal, čaka izjemno močna liga in je vprašanje, ali bodo naši gosti iz polfinala evropskega pokala CEV uspeli priti do stopničk poljske lige, saj so njihovi domači konkurenti še kako močni. To dokazuje tudi dejstvo, da so sinoči v poljskem Lodgž  »krvniki« ACH Volleya iz prvega kroga evropske lige prvakov, poljska ekipa Skra Belchatow, spravili na kolena turški Arkas, ki ga vodi nekdanji trener oranžnih zmajev, Glenn Hoag. Danes popoldan pa se bodo odbojkarji Belchatowa  pomerili s Zenitom iz Kazana, ki je včeraj prav tako ugnal aktualne prvake lige prvakov, italijanski Trentino. In, če to povežemo s finalom evropskega pokala CEV, se kaj hitro zna zgoditi, da bodo poljski klubi tisti, ki se bodo letos borili za evropski odbojkarski vrh proti močnim ruskim ekipam. Drugi polfinalni par evropskega pokala CEV je namreč italijanska Monza in moskovski Dinamo, tekma je na sporedu danes popoldan in to v Moskvi.

 

Če potegnemo črto pod pravkar zapisanim, je na dlani, da je mlado moštvo ACH Volley v zadnjih dveh sezonah imelo priložnost boriti se dejansko proti najmočnejšim evropskim klubom. Zato njihov uspeh ni tako zanemarljiv in ga ni mogoče enačiti s popolnim neuspehom, dasiravno zastavljeni klubski cilji niso bili v celoti uresničeni. A zdaj je pred odbojkarji ACH Volleya zaključek sezone tudi v državnem prvenstvu, v katerem sta že znana dva polfinalista, to sta Salonit Anhovo in Calcit Volleyball. Po izgubljenih treh mednarodnih srečanjih, bo zdaj potrebno strniti vrste in se usmeriti zgolj na zaključek sezone, na polno, skoncentrirano in s samo enim ciljem – zmaga.

 

Odnosi z javnostmi  

 

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?