Novice

Finale je tu!

ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo 3:0 (18, 17, 17)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 9, Satler, Brulec, Đirlić 20, Okroglič 3, Mantha, Vilimanović 6, Pokeršnik 12, Videčnik 7, Poluian 5.

Salonit Anhovo: Živanović 4, Česnik 1, Šarič, Nanut, Karnel, Basanaže 3, Kavčič, Čabarkapa 5, Peterlin 3, Kovačič, Tomić 2, Vrtovec 11.

Na drugi polfinalni tekmi so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana gostili OK Salonit Anhovo. Na prvem srečanju v Kanalu so slovenski prvaki potrebovali za zmago 5 nizov, v Ljubljani le 3.

Obračun so oranžni zmaji pričeli odločeno, saj so z močnimi napadalnimi udarci našli luknje v obrambi gostov in povedli z 12:5. Če je bilo razmerje v blokih izenačeno, pa so svojo prednost domači igralci priigrali z napadom, v katerem so bili enkrat bolj uspešnejši od svojih tekmecev. Prvi niz se je zaključil s točko Videčnika za ljubljansko vodstvo z 1:0 (25:18).

Tudi v drugem nizu Ljubljančani niso spustili vajeti iz rok vajeti in še naprej narekovali tempo (16:10). Primorci se niso uspeli približati in zmaji so vodstvo z zbranimi akcijami tako v obrambi kot v napadu le še višali do končnega rezultata 25:17.

Brezkompromisno so krenili tudi v tretji niz, ki se je izkazal za zadnjega na današnji tekmi v dvorani Tivoli. Povedli so z 9:5 in brez težav vodstvo držali v svojih rokah (16:8). Zadnja točka je pripadla dvojnemu bloku Pokeršnik-Pavlovič in oranžni zmaji so slavili s 3:0 ter se uvrstili v finale državnega prvenstva, kjer bodo napadali svoj že šestnajsti naslov, petnajsti zaporedni.

Matija Pleško: ''Z današnjo tekmo smo odreagiral na sredino tekmo v Kanalu, kjer ne rečem, da ni bilo želje, ampak nek splet okoliščin je tekmo obrnil skorajda v kanalsko korist. Tam smo na koncu po zaostanku z 10:7 odigrali vrhunsko in za nagrado dobili tekmo. Danes pa smo bili trdo odločeni, da pokažemo, da je bil tisto resnično slab dan naše ekipe in pa dober dan Primorcev. Mislim, da smo stvari postavili na svoje mesto.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?