Novice

Finalista srednjeevropske lige sta ACH Volley in Hypo Tirol

 

ACH Volley: Andrej Flajs (11), Daniel Lewis (L), Kay van Dijk (18), Alen Šket (1), Vlado Petković, Matevž Kamnik, Dejan Vinčić, Aleš Fabjan (L), Uroš Kovačević (11),Milan Rašić (10), Vid Jakopin, Matej Vidič (5). Trener: Igor Kolaković.  Mladost Marina Kaštela: Vedran Božić , Mario Močić , Aleksander Mitev (2), Ivan Ćosić (5), Ante Lukas Staničin (L), Igor Srdoč (3), Ante Šuker (7), Dejan Skočić (10), Ivan Rančić (5), Aleksandar Milkov (13), Goran Brozić , Josip Kovačević. Trener: Ivan Rančić.

 

V polfinalno tekmo proti mladi ekipi Kaštela je Igor Kolaković poslal Flajsa, Lewisa, van Dijka,  Petkovića, Kovačevića, Rašića in Vidiča. Tekmo je s tribune spremljal tokrat Adam Simac, predvsem zaradi poškodbe ahilove tetive, ki ga pesti zadnje dni. V tekmo so odbojkarji ACH Volleya vstopili zanesljivo in so Dalmatinci sicer poskušali loviti priključek, toda približali so se le na tri točke razlike skoraj povsem obstali na enajsti točki. Moštvo ACH Volleya je tako v prvem setu vodilo tudi deset točk razlike, do konca seta pa odbojkarjem Kaštela dopustilo vknjižiti le 16 točk. Drugi niz sta moštvi začeli bolj izenačeno. Odbojkarji ACH Volleya so na prvi tehnični odmor tako odšli le s točko prednosti, po tem pa ponovno ušli kar za nekaj točk in ob drugem tehničnem odmoru zabeležili rezultat 16:13. Po tem so dopustili odbojkarjem Mladost Kaštela, da naredijo dober delni izid in se jim približajo na točko razlike (17:16). Po tem se je začel »lov« in je Mladost izenačila na 23. točki, povedla s točko prednosti, toda ni izkoristila zaključno žogo. Ogorčen boj se je nadaljeval in končal z zmago ACH Volleya na razliko 28:26. V tretjem setu so odbojkarji Marina Kaštela pokazali, da se ne mislijo pustiti zlahka, tako da je moštvo ACH Volleya uspelo oditi na prvi tehnični odmor z dvema točkama razlike, na drugi pa le še z eno.  Po tem se je začel boj točko za točko v katerem so znova izšli kot zmagovalci odbojkarji ACH Volleya in z rezultatom 25:23 zaključili še tretji niz ter tekmo. Tako je moštvo ACh Volleya postalo drugi finalist zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Innsbrucku.

 

Igor Kolakovič, glavni trener: »Gledano po rezultatu je tekma bila nedvomno težka, vendarle smo ves čas kontrolirali položaj. Dejstvo je sicer, da smo po prvem setu, ki smo ga dobili z veliko razliko v točkah, nekoliko izgubili ritem, tudi zato, ker sem nekatere igralce namenoma rotiral v igri že zato, da začutijo igrišče in se bolje pripravijo na jutrišnji obračun. Kamnika in Jakopina sem sicer pustil na klopi, ker ni bilo potrebe, da jih nocoj obremenjujem. Večji poudarek sem dal na menjavah Petkovića in Vinčića ter Šketa in van Dijka. Nedvomno so bili naši nasprotniki iz Kaštela izjemno motivirani in so v dveh zadnjih nizih igrali zelo skoncentrirano. Toda, mi smo ohranili živce, bili potrpežljivi in zmagali. Menim, da smo odigrali dobro polfinalno tekmo.  Sedaj pa se usmerjamo na jutrišnji dan. Iskreno upam, da se bomo zelo potrudili in odigrali maksimalno borbeno proti Hypo Tirolu. Naši gostitelji so namreč pod precejšnjim pritiskom, s tem so bili nedvomno obremenjeni tudi na polfinalni tekmi proti Dobu. Hypo Tirol je nedvomno izjemen nasprotnik, zato bomo jutri morali uporabiti vse svoje znanje, kakovost in potrpežljivost, da ubranimo naslov prvaka.«

 

Finalna tekma med Hypo Tirolom in ACH Volleyem bo na sporedu jutri, 21. marca ob 20.15.  Vabljeni v Innsbruck! Držimo pesti za naše odbojkarje!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?