Novice

Francozi dobili, kar so želeli

ACH Volley Ljubljana : Chaumont 1:3 (-17, 23, -15, -16)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 3, Pavlović 6, Satler, Brulec 1, Đirlić 12, Okroglič 4, Mantha 5, Vilimanović 1, Pokeršnik 8, Videčnik 5, Poluian 9.

Chaumont: Atanasov 18, West, Bann, Geiler 1, Saeta 1, Ben Tara 9, Patak 10, Fernandez Valcarcel 7, Winkelmuller 10, Repak, Averill 17, Rodriguez 1, Morillon.

Na zadnji tekmi Lige prvakov je v Tivoliju pri oranžnih zmajih gostoval Chaumont. Francozi so pokazali, zakaj se potegujejo za mesto v četrtfinalu in slavili s 3:1 v nizih.

V izenačenem prvem delu uvodnega niza (8:8) so domači odbojkarji z napadom Đirlića povedli za točki (12:11), toda potem so sledile mračne minute slovenskih prvakov. Francozi so to izkoristili in si priigrali težko ulovljivo prednost (15:20). Gostje so tako prepričljivo dobili prvi niz s 25:17.

Z učinkovitim blokom so se zmaji vrnili v igro in ušli nasprotnikom za 3 točke (12:9). Čeprav so odbojkarji Chaumonta prednost nekoliko znižali, Ljubljančani vodstva niso spustili iz rok in še naprej bili v ugodnem položaju za izenačenje v nizih (19:17). V napeti končnici so odločeni oranžni zmaji pred svojimi navijači z zaključkom Okrogliča poravnali izid na 1:1 (25:23).

Tretji niz nam je prinesel menjavo na mestu organizatorja, in sicer je namesto Jana Brulca v igro vstopil Andrija Vilimanović. Kljub dobremu začetku (5:6), pa Ljubljančani tokrat niso uspeli držati stika s Francozi, ki so se počasi, a vztrajno oddaljevali (10:17) in zanesljivo povedli z 2:1 v nizih (25:15).

Izjemno so igralci Chaumonta pričeli tudi četrti niz in povedli kar s 6:0. Ljubljančani tudi v nadaljevanju niso našli odgovora na igro Francozov, ki so se z zmago s 3:1 zasluženo uvrstili v četrtfinale Lige prvakov (25:16).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Čestitke francoski ekipi. Gledano po posameznih elementih igre smo sicer imeli boljši sprejem in začuda slabši napad. Odločila je tista posamična kvaliteta, ki jo Chaumont vsekakor ima. Praktično vse jim je uspevalo, ujeli so praktično nemogoče žoge, medtem ko smo mi imeli slabše minute na parketu in se je po slabšem začetku v zadnjih dveh nizih bilo težko vrniti.''

Taylor Averill, bloker Chaumonta: ''Za nas je bila to danes zelo pomembna tekma, saj imamo možnost, da se prebijemo v četrtfinale Lige prvakov. Slovenska ekipa ima ogromno talenta in dobrega trenerja, mislim le, da nocoj niso bili preveč motivirani. Mislim, da nam je danes zmago prineslo nekaj dobrih odločitev v tranziciji.''

FOTO: Aleš Oblak
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?