Novice

Generalka pred Belgorodom uspešna

ACH Volley Ljubljana : Košice 3:0 (13, 16, 14)

ACH Volley Ljubljana: Đirlić, Babkov, Kovačič, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec , Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik.

Košice: Bališin, Haky, Jakubov, Kasperkevič, Kopka, Križ, Labik, Lamanec, Pizur, Šomplak, Sopko, Tesarčik, Vitko.

Hala Tivoli, MEVZA, število gledalcev: 30, 1. sodnik: Bojan Brlas (SLO), 2. sodnik: Ana Stipaničev Matečić (CRO).

V Hali Tivoli se je s tekmo med ACH Volleyjem Ljubljana in Košicami zaključil zadnji turnir srednjeevropskega pokala. Obračun je brez večjih težav s 3:0 pripadel oranžnim zmajem, ki so tako potrdili prvo mesto na lestvici v mednarodnem tekmovanju.

Zmaji so začeli suvereno in z napadi hitro zaključevali točke (8:4). Zbrano igro je ljubljanska postava v sestavi Pleško, Satler, Đirlić, Planinc, Pavlović, Purić in Kök prikazala tudi v nadaljevanju (16:9). V končnici ni prišlo do sprememb in tako je po vsega 19 minutah igre prvi niz po bloku Pavlovića z rezultatom 25:13 pripadel domači ekipi.

Tudi uvod v naslednjem nizu je bil spodbuden za oranžne zmaje (8:4). Na drugi tehnični odmor je gostitelje s pravo bombo popeljal izkušeni Pleško (16:8), ki je z lahkoto še nekajkrat našel luknjo v nasprotnikovi obrambi. Ljubljančani so si nabrali dovolj visoko prednost, da se je niz ponovno z blokom Pavlovića zaključil (25:16).

Dostojen odpor so Slovaki nudili na začetku tretjega niza (8:6), nato pa so pobudo prevzeli slovenski prvaki, ki so vodstvo le še poviševali (13:7). Nekompromisni so bili domačini predvsem v obrambi in niso dovolili Slovakom, da bi se razigrali. Tako se je tekma z napako gostov zaključila pri rezultatu 25:14 v tretjem nizu.

Petar Đirlić, ACH Volley Ljubljana: ''To tekmo smo vzeli resno tako kot vsako. Seveda smo bili motivirani, saj je bila to zadnja tekma pred četrtfinalnim obračunom z Belgorodom, ki nas čaka v četrtek. Pomembno se mi zdi, da smo vsi dobili na tem turnirju priložnost za igro. Dokazali smo, da smo vsi igralci dobro pripravljeni, kar je ključno za nadaljevanje sezone v modri skupini in za osvojitev pokala v domačem prvenstvu.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?