Novice

Gladka zmaga ACH Volleya v Kranju

Kranj, 1. december 2011 – moštvo ACH Volleya je gostovalo v Kranju v okviru zaostale tekme 8. kroga državnega prvenstva. Domači Astec Triglav tudi tokrat ni bil kos državnim prvakom ter izgubil z rezultatom 3:0 (14,12,15).

Domačini so včeraj igrali redno kolo v gosteh s Salonitom iz Anhovega in izgubili po 5 setih, tako da so porabili dosti moči, kar se je poznalo tudi na njihovi igri. Veliko so delali lastnih napak tako v napadu kot tudi na servisu. Moštvo ACH Volleya pa po drugi strani ni nič prepuščalo naključju. Pomočnik trenerja Dragan Kobiljski je začel s postavo: Flajs, Komel,Vinčić, Čebulj, Vidič, Simac in Lewis. Gostje so povedli že takoj na začetku in ob prvem tehničnem odmoru imeli 4 točke prednosti, ki je do drugega narasla na 6 točk, do konca seta pa je Kranjčanom uspelo vknjižiti le 14 točk. Tudi v drugem setu se je nadaljevala podobna zgodba. Povedli so sicer domačini z 1:0, vendar so gostje kmalu povzeli pobudo ter po seriji servisov Čebulja nanizali 5 zaporednih točk. Pri rezultatu 17:7 je sodnik dosodil nošeno žogo igralcu Astec Triglava in domači trener Tine Sattler si je prislužil rumeni karton zaradi protestiranja. Drugi set se je zaključil z blokom Simaca in Čebulja z rezultatom 25:12. V tretjem setu so gledalci videli nekaj dolgih akcij, v katerih sta se obe moštvi izkazali predvsem z dobro obrambo. Gostitelji so se nekajkrat približali gostom vendar pa so jih pokopale lastne napake, medtem ko so Ljubljančani mirno pripeljali set in tekmo do konca. Premoč prvakov se je videla največ v bloku, saj so jih zbrali kar 10, medtem ko so na drugi stani Kranjčani dosegli le enega. V drugi polovici zadnjega seta je v vrstah ACH Volleya priložnost dobil Klobučar, ki je zamenjal Flajsa. Največ točk 12 je za ACH Volley  tokrat prispeval Čebulj, za Astec Triglav pa Štembergar Zupan 8 točk.

Naslednja tekma ACH Volleya v okviru državnega prvenstva bo že v nedeljo, 4. decembra, ob 19. uri v hali Tivoli, v goste pa prihaja Panvita Galex iz Murske Sobote.
.

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?