Novice

GLADKA ZMAGA PROTI VARAŽDINU

Maloštevilni gledalci v varaždinski dvorani so bili priča gladki zmagi Autocomercea, ki je v uri in petnajst minut trajajoči tekmi povsem nadigral domačine v vseh elementih odbojkarske igre.

 

Barreto je z nekaj odličnimi servisi načel domače moštvo, ki je imelo težave na sprejemu, Autocommerce je tako povedel s 3:0, a so se domačini  hitro zbrali in izid izenačili. V nadaljevanju je potekala enakovredna igra, prvi tehnični odmor pa je pripadel slovenskemu moštvu z 8:7. Gasparini je nato z asom izid povišal na 10:7, domačini pa so ob tem zahtevali prve pol minute odmora. Servis in blok sta bila tudi v nadaljevanju močno orožje Autocommercea, ki je ob drugem tehničnem odmoru vodil že za šest točk (16:10), a so domačini razliko hitro zmanjšali na tri točke. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Autocommercea Baltić, je razlika v njihovo korist le še naraščala in prvi niz je bil za Autocommerce osvojen brez težav.

 

Igra v začetku drugega niza je bila izenačena (3:3), nato pa so pobudo prevzeli domačini, ki so povedli z 8:4. Igralci Autocommercea so nato po uspešnih servisih Pleška in nekaj napakah domačinov najprej izid izenačili na deveti točki, nato pa povedli s 14:10. Trener domačih Vuković je ob tem iz igre pozval Čabarkapo, v igro pa poslal Hirša. Menjava se mu ni kaj prida obrestovala, saj so slovenski prvaki uspešno držali razliko štirih točk. Ob vodstvu Autocommercea z 21:17, je v moštvu gostov namesto Barreta vstopil mladi Kamnik. Domačini so nato izid znižali na 22:19, Baltić pa je reagiral z pol minute odmora. Po asu domačina Vabeca je vodstvo Autocommercea znašalo le še točko 22:21, Baltić pa je že drugič vzel polminutni odmor. Slovenski odbojkarji so nato v končnici ohranili mirno kri in po napaki Ðurića na servisu vknjižili tudi drugi niz v svojo korist.

 

Tako kot v prvem so tudi v začetku tretjega niza povedli Autocommerceovci s 3:0, do prvega tehničnega odmora pa ohranili enako točkovno prednost. Domača vrsta je po nekaj napakah gostov izid nato znižala na 9:8. Kapetan Autocommercea Pleško je v nadaljevanu z asom zopet povišal prednost za svoje moštvo za tri točke (12:9). Domačini niso popuščali in ob drugem tehničnem odmoru je vodstvo Gorenjcev znašalo dve točki, nato pa so Varaždinci nanizali štiri zaporedne točke in povedli z 18:16. Slovenci so izid takoj izenačili, v nadaljevanju igre pa si najprej priigrali prednost dveh točk (22:20), do konca niza pa razliko le še povišali in tako zabeležili novo zmago v tem tekmovanju.

 

V zadnjem krogu rednega dela srednjeevropske lige se bosta v soboto, 10.februarja v Mariboru med seboj pomerila še oba slovenska predstavnika v tem tekmovanju, še prej pa Autocommerceovce čaka eno najbolj pomembnih tekem letošnje sezone, ko bodo v povratni  tekmi skušali premagati romunsko Constanto in se prvič v svoji zgodovini uvrstiti na finalni turnir evropskega pokala Top Teams.

 

Izjava po tekmi:

Tine Urnaut, OK Autocommerce: » Tekmo smo odigrali toliko, kot je bilo potrebno za zmago. Še se nam je poznala utrujenost od tekme in poti z Romunije. Vikend bomo maksimalno poskušali izkoristiti za počitek in se pripraviti za najbolj pomembno letošnje srečanje v sredo proti Constanti.«

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?