Novice

Gladka zmaga v Novem mestu

OK Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič 4, Vrhovšek 5, Kosmina 10, Kafol, Koncilja 4, Pucelj (L), Kumer 4, Lindič, Renko, Turk 9, Dimič.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič (L), Purič 5, Pavlovič 5, Satler, Pleško (L), Brulec 2, Đirlić 6, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović 2, Pokeršnik 14, Videčnik, Poluian 6.

Novo mesto, 17. november 2018. Sodnika: Klinar Nejc, Kern Matjaž. Obiskovalcev: 150

V tekmi 6. kroga 1. DOL sta se v Novem mestu pomerila Krka in ACH Volley. Nove zmage so se razveselili Ljubljančani, ki so tekmo dobili z rezultatom 0:3 (-18, -21, -18). 

Prvi niz je šel po željah gostov. S solidnim sprejemom in natančnimi podajami so učinkovito napadali, obenem pa so Krkaše večkrat ujeli z blokom. Blok gostov je danes deloval odlično, saj so zbrali kar 13 uspešnih blokov. Domači so sicer poskušali servirati agresivneje, a začetni udarci so prevečkrat končali v mreži ali izven nasprotnikovega igralnega polja. Napad domačih je bil preskromen, da bi ogrozili zmago gostov, ki so tako prvi niz dobili prepričljivo z 18:25.

V drugem nizu so Krkaši pokazali boljšo predstavo, a Ljubljančani morebitnega presenečenja niso dovolili. V niz so bolje krenili domači in z nekaj lepimi akcijami ušli na 3 točke prednosti. Oranžni zmaji so hitro ujeli priključek, nadaljevanje pa je bilo precej enakovredno. Po izenačenju na 14. točki so si domači privoščili dve zaporedni napaki in gosti so se odlepili. V gostujoči ekipi je blestela predvsem sprejemalska naveza Pokeršnik – Poluian. Niz se je končal z rezultatom 21:25.

Podobna zgodba se je ponovila v tretjem nizu. Novomeški odbojkarji so se dobro borili večji del niza, a ko je bilo potrebno, so Ljubljančani stvari postavili na svoje mesto. Pokeršnik je z dvema uspešnima napadoma z druge linije oranžne zmaje popeljal v vodstvo s 16:20. Trener domačih je sicer poskušal z menjavami in polminutnim odmorom, a želenega učinka ni bilo. Končnih 18:25 so postavili kar gostitelji sami z napako v napadu, tri točke pa so tako zasluženo odšle v Ljubljano.

FOTO: OK Krka

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?