Novice

Gladko proti Črnučam

V naknadno odigrani tekmi 11. kroga 1. DOL za moške, sta se v hali Tivoli med seboj pomerili obe ljubljanski ekipi. Kot gostitelji so se tokrat uradno podpisali Črnučani, pričakovane zmage s 3:0 (19, 19, 23), pa so se veselili odbojkarji ACH Volley Ljubljana. 

Hala Tivoli, 7. januar 2018, gledalcev 60, sodnika: Jovanovič (Komenda),  Milojevič (Ljubljana)

 

Črnuče: Mihelčič 2, Hafner 2, Čopi 3, Ponikvar 10, Tepić 4, Jurić 1, Donik 4, Kumer D. 9, Slovnik 5, Uršič 3, Valenčič,  Kumer Ž.- libero; trener: Marko Brumen

 

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić 18,  Babkov 6,  Kovačič- libero,  Purić,  Pavlović 6, Satler 4,  Pleško 6, Brulec,  Planinc- libero,  Kök 8,  Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik 3; trener Zoran Kedačič

 

Zaradi natrpanega urnika uradnih tekem oranžnih zmajev in še nekaj drugih razlogov, se je tekma 11. kroga državnega prvenstva v 1. DOL, odigrala tri tedne kasneje. Čeprav je v državnem prvenstvu od 16. decembra dalje odmor, so od takrat odbojkarji ACH-ja odigrali v Tivoliju že 3 uradne tekme, in sicer v pokalu MEVZA in pokalu CEV. Poleg tega so si na finalnem turnirju v Hočah nazaj priborili naslov Pokalnih prvakov Slovenije. Razen nekaj dni med novoletnimi prazniki državni prvaki niso imeli pravega počitka. Nekaj več miru je imela domača ekipa Črnuč, ki pa formo načrtuje za nadaljevanje državnega prvenstva, ki se bo pričelo 20. januarja.

 

Tekmo so bolje pričeli igralci v oranžnih dresih, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodili za 4 točke. Potem so domači vzpostavili ravnotežje, na igrišču pa smo videli nekaj lepih akcij. Pri rezultatu 14:16 sta namesto Ponikvarja in Hafnerja v igro vstopila Kumer in Mihelčič, ki pa sta se po nekaj napakah domačih, kmalu ponovno vrnila na klop. Oranžni zmaji so nato prvi niz zanesljivo dobili v svojo korist.

 

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen, na tehnični odmor pa so šli s točko prednosti Črnučani. Pri rezultatu 12:13 je Marko Brumen naredil isti menjavi, kot v prvem nizu. Nekaj kasneje je na servis vstopil še Jurić. V tem obdobju so Črnučani ulovili nekaj močnih udarcev in držali priključek na točki ali dve razlike, do rezultata 17:18. Nato so igralci ACHja dvignili nivo igre in povedli za 4 točke.  Pred koncem niza  je pri domačih priložnost za igro dobil še mladi Martin Valenčič, gostje pa so tudi drugi niz dobili s šestimi točkami razlike.

 

Valenčič in Mihelčič sta začela tudi tretji niz v katerem je Donika zamenjal Slovnik, na drugi strani pa je na igrišče stopil Pleško. Motivirani domači igralci so dobro začeli, za lepe poteze v napadu pa so bili večkrat nagrajeni tudi z aplavzom s tribun. Po odličnih servisih Slovnika in uspešnem bloku so povedli s 13:12, na drugi tehnični odmor pa so odšli s točko prednosti. Pri rezultau 19:17 so trenerja oranžnih, Zorana Kedačiča prisilili, da je vzel pol minute odmora. Nekaj kasneje je na servis vstopil Purić in gostje so rezultat izenačili na 20. točki, kasneje pa povedli za dve. Takrat je Brumen zahteval še drugi odmor za domače. Ti so rezultat izenačili na 23. točki. Več pa jim ni uspelo in igralci ACH Volley Ljubljana, so se zasluženo veselili zmage z rezultatom 3:0. Za igro so gledalci z aplavzom nagradili obe ekipi. 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?