Novice

Gladko tudi proti Astec Triglavu

 

Ljubljana, 30. oktober 2011 – Odbojkarji ACH Volleya so tudi prvo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije v kateri so gostili v domačem Tivoliju moštvo Astec Triglav iz Kranja  končali z zmago in  rezultatom 3:0 v nizih (17, 17, 20). FOTOGALERIJA

 

Tekma proti precej motiviranim nasprotnikom v četrtfinalu Pokala Slovenije je nedvomno bila veliko bolj »gledljiva« in tudi veliko bolj všečna, kot tekma 5. kola državnega prvenstva, ki se je odigrala večer prej, v soboto 29. oktobra prav tako v Tivoliju, in v kateri je domača ekipa ACH Volleya hitro odpravila gostujočo ekipo GO Volley iz Prvačine. Gostje iz Kranja, ki jih vodi glavni trener Tine Sattler, sicer pomočnik slovenskega selektorja Veselina Vukovića, so namreč v vseh treh nizih poskušali nuditi dostojen odpor in tudi napadati. Tudi zato je bilo na trenutke res možno uživati v zelo atraktivnih potezah in dolgih točkah, ki so se praviloma končale v prid ACH Volleya. Sicer je trener Kolaković v prvo postavo tokrat uvrstil Flajsa, Šketa, Vinčića, Kovačevića, Vidiča, Simaca in Fabjana, kasneje je v igro namesto Flajsa poslal Klobučarja, ki se je znova izkazal ne samo kot menjava na servisu, kot je to nekako običajno, pač pa tudi kot odličen sprejemalec, ki je še zlasti zablestel v končnici tretjega niza. Sicer so odbojkarji ACH Volleya ves čas tekme vodili igro in narekovali hiter in tudi raznovrsten tempo, tako da so gostje iz Kranja uspeli vknjižiti dvakrat po 17  in enkrat 20 točk. Odbojkarji Asteca so se še prav posebej izkazali v tretjem setu, ko so celo nekoliko povedli, po izenačenju pa vztrajno lovili priključek tja do 18, 19, točke. Toda po njihovi doseženi 20. točki, se je vse ustavilo, odbojkarji ACH Volleya so dali v višjo prestavo in tudi tretji niz ter tekmo zaključili z zmago. Med najbolj učinkovitimi igralci ACH Volleya je bil tokrat Alen Šket z doseženimi 22 točkami, pri Astec Triglavu pa je največ točk vknjižil Danijel Pokeršnik, skupno 17.

 

Povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije bo odigrana v četrtek, 3. novembra v Kranju.

 

Že jutri, v ponedeljek, 31. oktobra, pa se moštvo ACH Volleya odpravlja še v Novo mesto na zaostalo tekmo državnega prvenstva Slovenije. Njihov gostitelj je moštvo novomeške Krke.

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?