Novice

GORENJSKA OSVOJILA SRCE ŠE ENEGA AMERIČANA

Kako se počutiš po prvih dneh v Sloveniji?
 
Lahko rečem, da so moji prvi dnevi v Sloveniji fantastični, res se počutim izredno dobro, predvsem pa sem zelo presenečen nad tem, kako lepa dežela je Slovenija. Trenutno s klubom urejamo vse stvari zame – stanovanje, avto in vse druge ugodnosti, veliko časa pa preživim tudi na telefonu in internetu, ko se pogovarjam z mojo ženo, ki se mi bo z najinim psom pridružila v sredini januarja.

 

Kakšni so tvoji prvi vtisi o tvoji novi ekipi?

Mislim, da smo zelo dobra ekipa, boljša kot sem pričakoval. Seveda potrebujemo še veliko vaje, da se ujamemo, ker sem tukaj opravil šele dva treninga in današnjo tekmo. Ampak fantje so zelo dobro pripravljeni, odlično se med seboj poznajo in so uigrani. Danes je bil moj premierni nastop v ekipi in pričakoval sem sicer malo lažjega nasprotnika, ampak morate vedeti, da se bodo največji koraki naprej v naši igri začeli poznati šele po teh prvih težkih spoznavanjih. Veliko moramo delati še naprej na dobri igri, na poznavanju trikov posameznih igralcev in tako bomo dosegli tisto, kar si vsi na vsaki tekmi želimo – zmago!

 

Kakšna je tvoja odbojkarska zgodovina?

Dve sezoni sem igral v Grčiji, potem sem eno sezono igral v Belgiji z Draganom Radovičem, ki mi je tudi povedal veliko lepih stvari o Sloveniji, lani pa sem igral v Španiji, nazadnje pa sem bil v Portoriku.

 

Kdo od fantov ACH Volley je danes na tekmi nate naredil največji vtis?

Uf, to pa je zelo težko vprašanje, ker sem vsem zelo hvaležen za vsak nasvet, namig ali kakršno koli mnenje. Lahko rečem, da so vsi igrali dobro, seveda lahko še bolje, to moramo vedno imeti v glavi. Vedno je pomembno, da vsi damo vse od sebe.

 

Kakšno igro pa si pričakoval z nasprotne strani, drugega gorenjskega kluba Astec Triglav?

Moram reči, da so bili zelo dobri in precej močnejši, kot sem pričakoval. Mislim, da ima Slovenija zelo dobre odbojkarske klube, ki nenehno rastejo v razvoju, zato moramo pričakovati, da bodo tudi naši nasprotniki postajali vse trši oreh za nas. Vedno moramo igrati na vso moč. Danes smo dali vse od sebe, res smo garali. Morate razumeti, da je težko, ko dobiš novega igralca v ekipo in ga moraš naučiti dihanja s celotno ekipo.

 

Kdo je po tvojem mnenju najbolj zabaven član ekipe ACH Volley?

Libero je res odštekan, name je naredil zelo dober vtis, vedno je nasmejan. Je pa tudi zelo zabaven človek.

 

Si presenečen nad Slovenijo – deželo pod Alpami?

O Sloveniji sem vedel že kar nekaj stvari, o katerih sem govoril z Draganom Radovičem. Poleg tega da imate res čudovito pokrajino, so tukaj zelo prijazni in ustrežljivi ljudje. Zame je zelo enostavno, ker veliko ljudi govori angleško. V klubu so dobro poskrbeli zame – vse kar potrebujem, imam, tudi fantje mi izredno veliko pomagajo in me peljejo zraven na trening, mi pomagajo pri spoznavanju različnih stvari v Sloveniji. Ni najbolj lahko zame, ker moje žene še ni tukaj, vsi ti ljudje pa spreminjajo svoje dnevne navade in rutine, zato da mi lahko pomagajo. Izredno sem jim hvaležen za vso pomoč.

 

Naslednji teden bo druga domača tekma v ligi prvakov. Kakšna so tvoja pričakovanja?

Moramo zmagati prvo tekmo doma proti Parizu in nato še v gosteh. Pomembno je, da bomo igrali zelo ostro in veliko bolje kot danes. Zavedati se moramo, da je naš cilj drugi krog in temu mora slediti tudi tekmovalni ritem.

 

Si morda že kdaj igral proti Parizu?

Ne, proti njim še ne, imam pa izkušnje z igranjem proti drugim uspešnim francoskim klubom. Poznam sicer nekaj fantov, ki igrajo v ekipi, ampak ključno je, da se v naslednjih dneh dobro pripravimo na njih. Mislim, da jih zagotovo lahko premagamo.

 

Ali je sploh možno premagati Dinamo Moskva?

Dinamo je res težak nasprotnik, ker ima vsako leto res najboljšo ekipo na svetu. Vsako leto se uvrstijo v finale lige prvakov. Mislim, da niso nepremagljivi. Zagotovo jih lahko kdo premaga. Mi bi jih lahko premagali, če bi igrali svojo res najboljšo igro in imeli še nekaj sreče za povrhu. Vsakdo je premagljiv, tudi Dinamo.

 

 

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?