Novice

IGRA ŽIVCEV PRIPADLA ZMAJEM

Prva točka na tekmi je pripadla domačinom, po zaslugi napake v napadu Mochalskega. Gostje so povedli s 4:1, ko je domači trener Brumen klical fante na klop. Po odmoru je Tončku Šternu le uspelo prebiti blok zmajev. Oranžni zmaji, tokrat v modrih dresih, so trdno držali blok, zato so domačini četrto točko dosegli s kratko žogo na sredino igrišča. Na prvi tehnični odmor sta ekipi šli s tremi točkami prednosti gostov. Po odmoru so domačini izenačili na osmi točki, po zaslugi gostujočih lastnih napak. Tudi deveto točko so dosegli domačini z "asom" Tončka Šterna, zato je Bogdan Kotnik vzel polminutni odmor. Igra je bila zelo izenačena na obeh straneh igrišča, obe ekipi sta prikazali lepo in požrtvovalno igro. Tako kot na prvi, so tudi na drugi tehnični odmor zmaji odšli s tremi točkami prednosti. Po tehničnem odmoru so gostje držali tempo in povedli z 21 proti 16, ko je domači trener zopet poklical svoje fante na posvet. Odmor se mu je obrestoval, saj je gostujoči kapetan Flajs, poslal servis izven igrišča. Sledila je še menjava na mestu podajalca domačih, iz igre je odšel Brulec, v igro pa Kvas. Zmaji so po nekaj hitrih akcijah bili pri prvi zaključni žogi, ki jo je v rokah imel Kozamernik, a je njegov servis končal v mreži. Prvi niz je tako zaključil Mochalski, po odlični obrambi Plota (25:18).

Drugi niz so domačini pričeli s spremembo v prvi postavi, Žigo Šterna je zamenjal Domen Kotnik. Jan Kozamernik je zopet odlično serviral, Mario Koncilja pa je še naprej držal trden blok. Marko Brumen je že pri rezultatu 3:1 vzel 30 sekundni odmor. Drugo točko za domače je z napadom iz cone 4 dosegel Tonček Štern. Odličen servis domačega kapetana ni zaustavil naveze Kozlowski-Koncilja na prvi liniji. Domači podajalec, Jan Brulec, je lepo razigral svojo ekipo, a so na prvi tehnični odmor v drugem nizu kljub temu s prednostjo odšli zmaji. Domačini so napravili nekaj lastnih napak, zato je domači trener iz igre poslal kapetana Šterna in na njegovo mesto Žigo Šterna. Odličen blok Kozamernika ter as kapetana Flajsa sta goste popeljala v vodstvo za kar 6 točk. Domači trener je zamenjal še podajalca, a tudi to ni ustavilo Jana Kozamernika na servisni črti. Iz igre je odšel še Kotnik, na njegovo mesto pa Sergej Drobnič. Tudi zanj je bil servis Kozamernika premočan. Zmaji so v tem trenutku vodili s 15 proti 7. Po tehničnem odmoru smo videli nekaj zgrešenih začetnih udarcev ter Kozamernika, ki je še naprej dominiral na mreži. Pri rezultatu 19:10 je Brumen poklical fante na pogovor. Pri 20. točki gostov je v igro zopet prišel Kotnik. Tudi gostujoči trener je svojim fantom privoščil pol minute odmora, kljub vodstvu osmih točk. Drugi niz je zaključil Kozamernik z odličnim servisom nad Žigo Šternom (25:16).

Tudi v tretjem nizu so domačini pričeli s Kotnikom. Prvo točko domačim je podaril glavni sodnik, saj je očitno žogo v "putu" dosodil v prid domačinom. Gostje so to seveda takoj maščevali. Jan Kozamernik je nadaljeval s svojimi odličnimi servisi, blok pa ni spustil mimo domačih napadalcev. Tokrat je bil niz na začetku bolj izenačen kot prva dva, saj so domačini stalno parirali zmajem. Ko so prevzeli vodstvo pri rezultatu 7:6 je v igro vstopil Danijel Pokeršnik. Prvič na tekmi so domačini odšli na tehnični odmor s prednostjo ene točke. Tudi po odmoru so držali tempo in povišali vodstvo na tri točke, zato je Bogdan Kotnik poklical fante na posvet, ki pa ni pomagal, saj so domačini osvojili še 12. točko. V igro se je vrnil Mochalski, prav tako pa je v igro je vstopil Jan Klobučar, ki je zamnenjal nekoliko nerazpoloženega Robertsa. Kljub številnim lastnim napakam zmajev, sta Kozamernik in Koncilja ohranjala formo in pomagala ekipi zniževati zaostanek, zato je Brumen takoj ustavil igro. Žiga Štern je zopet povišal vodstvo na 3 točke prednosti, Klobučar pa je v svojem slogu priigral 12. točko zmajev. Mario Koncilja je še enkrat zaustavil Žigo Šterna iz cone 4. Tudi na drugi tehnični odmor so s prednostjo treh točk odšli domačini. Preveliko število napak zmajev je poneslo domačine v vodstvo za kar pet točk. Bogdan Kotnik je zopet poklical fante k sebi. Mochalski je zaustavil razigranega Kotnika, ki pa je že v naslednji akciji odlično opravil svoje delo. Pri gostih je sledila menjava na mestu podajalca, priložnost je dobil Matija Jereb, ki ima zadnje čase težave z zdravjem, a se mu to v igri tokrat ni poznalo. Tudi Janu Kozamerniku nič ni prišlo do živega, saj je osvojil svoj peti "as". Domačini so z odlično igro v obrambi prišli do prve zaključne žoge v tretjem nizu, na servis je odšel Jan Brulec, niz pa je zaključil Jernej Stavbar iz prve linije (25:19).

Tudi četrti niz so bolje začeli domačini in takoj povedli s 3:0. Bogdan Kotnik je takoj zaustavil igro, a se domačini niso pustili. Pri 5:1 je iz igre odšel Roberts v igro pa je prišel najizkušenejši med vsemi igralci, Matija Pleško. Gostje so znižali zaostanek na eno točko, na peti točki pa je izenačil Eric Mochalski. Na prvi tehnični odmor sta ekipi odšli s točko prednosti na domači strani. Deveto točko domačinom je podaril Koncilija, ko je napravil napako na mreži, a se je že v naslednji akciji oddolžil. Po dolgi akciji, kjer smo videli požrtvovalno igro obeh ekip, je bil Brus na mreži pametnejši od Kozamernika in povišal vodstvo domačih za dve točki. Mochalski je "poserviral" domačega libera Hribarja, pri naslednjem servisu "stresel" še Kotnika a je napravil kar 3 zaporedne napake, ki so bile vidne tudi na semaforju. Še četrto točko prednosti je domačinom priigral Tonček Štern, ko je v bloku zaustavil gostujočega kapetana Flajsa. Zopet smo videli nekaj odličnih potez na obeh straneh igrišča, navduševali so predvsem domačini z odlično igro v obrambi. Domači trener je vzel 30 sekund odmora pri rezultatu 15:13, na servis pa je po odmoru odšel Jan Kozamernik, ki je prvič danes servis tudi zgrešil. Tako je drugi tehnični odmor pripadel domačinom. Domačini so še stopnjevali svojo igro in tako vodili že z 19:14, ko je na mesto korektorja vstopil Jan Klobučar. Še napaka Koncilije in domačini so imeli že 6 točk prednosti. Še blok Klobučarju in as nad Plotom in igra gostov je bila razbita. Iz igre je odšel Matija Pleško, na njegovo mesto je vstopil Roberts, a nič od storjenega ni bilo dovolj, domačini so tako po tretjem osvojili še četrti niz. (25:15)

Peti odločilni niz je pričel Tonček Štern s servisom, prvo točko pa je osvojil Eric Mochalski. Zmaji so zopet pričeli s prvo začetno postavo, z Robertsom in Flajsom na sprejemu. Mochalski je domačim podaril že tretjo lastno napako, tako so povedli s 4:3. Izenačil je Koncilja, ki je odšel tudi na servis. Mochalski se je nekoliko oddolžil z blokom Šternu, a je po padcu Kozamernika, mreža ostala na pol prazna, kar so domačini hitro izkoristili. Ekipi sta igrišči menjali pri dveh točkah prednosti zmajev. Za tri točke prednosti je poskrbel nadvse razigrani Jan Kozamernik, ki je prispeval že svoj šesti "as" . Po odmoru pa je servis pognal v mrežo. Za deveto točko domačih je serviral Tonček Štern, a je tudi njegova žoga končala v mreži. Po še eni dolgi akciji, je 12. točko zaključil Mochalski. Domači trener je zopet poklical fante na klop. Tudi Roberts je dodal "as" v svojo statistiko, Koncilja pa je bombardiral na mreži. Zmaji so tako bili pri prvi zaključni žogi, ki sta jo izkoristila Koncilja in Kozlowski v bloku. Igra živcev je bila tako končana, zmaji pa so zabeležili peto medsebojno zmago nad kamniškim Calcitom.

Največ točk je za zmaje dosegel Eric Mochalski, za domačine pa Žiga Štern.

Eric Mochalski je po tekmi povedal: "Dobro smo odigrali prva dva niza, izvrševali smo igralni načrt, ki nam ga je trener dal v petek. Oddelali smo dobro tudi tisti dve "značilni" napaki, katerih taktiko in popravke smo trenirali zadnja dva dni. Izgubili smo fokus in nismo znali izkoristiti prednosti, sami smo si otežili delo po drugem dobljenem nizu. Trener nas je odlično usmeril v zadnjem nizu in nam pomagal, da smo ostali samozavestni in potrpežljivi. Seveda smo si želeli zmage po treh nizih, a nas očitno čaka še nekaj dela v naslednjem tednu treningov."


Trener Bogdan Kotnik pa je povedal, da ta zmaga ni posledica zadnjih dveh treningov, ampak se je pokazal pravi borbeni karakter igralcev, kateri so sami zaslužni za dobljeni dve točki. 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?