Novice

»Intelektualni trening najmanj enako pomemben kot fizična priprava«

 

Ljubljana, 30. novembra 2011 – Odbojkarji ACH Volleya , z izjemo članov srbske reprezentance, ki je še vedno na Japonskem,  so se po skoraj enomesečni odsotnosti včeraj prvič ponovno zbrali v hali Tivoli in pod vodstvom pomočnika trenerja Dragana Kobiljskega opravili tudi prvi uradni trening v obliki neformalnega prijateljskega srečanja z moštvom Arkasa iz turškega Izmirja. Gre za stare znance, ki jih vodi nekdanji glavni trener ACH Volleya, Glenn Hoag, ki pa se z moštvom ponovno nahaja v Sloveniji na krajših pripravah pred nadaljevanjem evroligaške sezone.FOTOGALERIJA

 

Medsebojni dvoboj starih znancev je včeraj končal z zmago gostov in rezultatom 3:1 v nizih za Arkas, oba trenerja pa sta izmenjala na parketu celotno moštvo. Na igrišče nista vstopila le Matevž Kamnik in povratnih iz reprezentance Alen Šket, slednji zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil minuli teden v Osijeku na tekmi proti Hrvaški in, ki bo terjala sanacijo.

 

Za krajši pogovor pa smo tokrat poprosili Glenna Hoaga, ki je med drugim dejal, da je bila sinočnja tekma predvidljiva in ni pomenila nič drugega kot pripravo ekip na nadaljevanje evroligaške sezone, ki se začne čez kakšnih deset dni. »To je za obe ekipe zelo pomembno, za nas morda še toliko bolje, ker naši fantje niso tako vključeni v reprezentančne akcije, kot so to odbojkarji ACH Volleya in nam dejansko manjka močnih tekem. Pravzaprav odbojkarji Arkasa sploh niso igrali nobene tekme v zadnjih treh tednih. V okviru lige prvakov imamo močno skupino v kateri smo doslej zabeležili po en poraz in eno zmago. Doma smo bili boljši od ekipe CSKA Sofia, v gosteh smo izgubili proti zelo dobri ekipi Noliko Maaseik, ki je res igrala odlično. V nadaljevanju nas čakata dva ključna obračuna, prvi že proti grškem Iraklisu Thesaloniki. Vsekakor menim, da mi v nadaljevanju lahko igramo mnogo bolje, kot smo igrali doslej. V turški državni ligi smo nekje okrog četrtega, petega mesta, toda to še ni realna slika. Ta hip so vsa moštva v turškem državnem prvenstvu  rezultatsko gledano dokaj  skupaj – nimamo same zmage niti same poraze, pač pa vsi klubi imajo nekako podobno sliko. Vsekakor je naše moštvo doslej igralo dobro, toda pred nami so težke tekme in tam se bo pokazalo, kaj smo uspeli narediti in kako dobri smo v resnici,« poudarja Glenn Hoag.

 

  • Kako pa ocenjujete svoje nekdanje varovance, moštvo ACH Volleya?

 

» Predvsem sem zelo sem vesel, ko jih srečujem. Ekipa se je nedvomno nekoliko spremenila, dejstvo pa je, da so igralci, kot sta denimo Vinčić in Šket tudi igralsko postala bolj zrela, saj igranje za ACH Volley na najvišji ravni kakor tudi igranje za državno reprezentanco praktično pomeni igranje odbojke dvanajst mesecev na leto, in to nosi s seboj veliko odgovornost. To je predvsem proces učenja in dozorevanja, ki je izjemno pomemben in zanje to zagotovo ni lahko. Igrati morajo čedalje več in čedalje več odgovornosti nosijo s seboj, pestijo pa jih poškodbe, ki so sestavni del tega športa. To je skratka normalen proces, upam, da se bodo v njem znašli, tako kot je potrebno in z njim tudi znali upravljati predvsem v smislu, da bodo sami postali boljši . Pred temi odbojkarji so namreč najboljša odbojkarska leta in večina jih je šele na začetku, zato je prav tako potrebno z njimi delati kar se da potrpežljivo in dobro,« pravi Glenn Hoag.

 

  • In kako vidite najmlajše člane našega moštva?

 

»Seveda, opazoval sem tudi vaše najmlajše, Jana Klobučarja, Klemena Čebulja, slednji je  z ACH Volleyem začenjal že takrat, ko sem jaz vodil ekipo, se pravi že pri svojih rosnih šestnajstih, sedemnajstih letih,  in moram reči, da sem navdušen nad njihovim napredkom v minulem obdobju. Vidi se da so tehnično dobro napredovali, vsekakor pa morajo še delati na tem, da postanejo še boljši. Mladi Grega Ropret ima zelo dobre kapacitete, a da bo postal še boljši organizator igre, bo moral še naprej trdo delati. Pristati v samem vrhu odbojke je v bistvu zelo dolg proces učenja in zahtevnega dela. Toda, vidiš jih da so to tudi karakterno zelo dobri fantje, da so resni in da tako tudi dojemajo to delo. Morajo pa zdržati  proces zahtevnih treningov in se uriti, toda ne samo fizično pač pa tudi mentalno. Intelektualni trening je najmanj enako pomemben kot fizična priprava, le oboje skupaj pa daje odlične rezultate in omogoča viden napredek ter doseganje ravni resnično vrhunskih igralcev. Skratka, nedvomno imate velik potencial v svoji ekipi, le vztrajati morajo na tej poti in hkrati dojemati, da nič ne bo prišlo samo od sebe in, da je talent morda zadosten za začetek, vsa nadgradnja pa temelji v dolgem procesu garaškega dela na vseh ravneh njihove osebnosti,« je ob zaključku dejal Glenn Hoag.

 

Tako naš včerajšnji gost in bivši trener ACH Volleya, Glenn Hoag, ki se bo mudil v Sloveniji na pripravah le še dan ali dva, saj tudi njihovo ekipo v nadaljevanju čakajo obveznosti v okviru evropske lige prvakov in državnega prvenstva. Tako kot Arkas nadaljevanje klubske sezone čaka tudi moštvo ACH Volleya, ki bo svoje prvo uradno srečanje v nadaljevanju odigralo v Kranju ta četrtek, 1. decembra 2011, ob 19.30 uri proti Astec Triglavu.  V domači hali Tivoli pa nadaljujejo v nedeljo, 4. decembra, ob 19. uri, ko  gostijo  ekipo Panvita Galex iz Murske Sobote.

 

Vsi prisrčno vabljeni, podpora s tribun je neprecenljiva!

 

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?