Novice

Iz Berlina praznih rok

Berlin Recycling Volleys : ACH Volley Ljubljana 3:0 (21, 15, 24)

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Ensing, Jendryk 8, Reichert 9, Grankin 2, Klein, Hatch, Zenger, Kessel, Tuia 14, Patch 17, Le Goff 7, Pujol.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 15, Kumer, Purić, Pavlović, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 7, Okroglič 5, Vilimanović, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Kök.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na prvi tekmi Lige prvakov gostovali v Berlinu, kjer jih je domača ekipa premagala s 3:0. Naslednja preizkušnja najelitnejšega odbojkarskega tekmovanja bo že prihodnji teden v Tivoliju, ko bodo oranžni zmaji gostili ruske prvake.

Slovenski prvaki so tekmo pričeli spodbudno in držali stik z Nemci, ki pa so z dobrim sprejemom lahko razigrali svoja najmočnejša orožja. Dobro so pokrivali ljubljanske napade tudi v obrambi in sredi niza ušli za 4 točke (16:12), ko je trener Ljubljančanov ukrepal s polminutnim odmorom. Zmaji so se v nadaljevanju gostiteljem še najbolj približali z asom Okrogliča (16:14), toda večjega odpora v prvem nizu niso zmogli (25:21).

Domačini so udarno vstopili v drugi niz in oranžnim zmajem niso dopustili veliko možnosti za presenečenje. Trener Pleško je z nekaterimi menjavami poskušal preobrniti potek srečanja, med drugimi je na mestu korektorja Đirlića zamenjal Vučićević, namesto Purića pa je vstopil Pavlović. Nemci so v drugem delu slavili s 25:15.

V tretjem nizu so se gostje pobrali in na krilih razpoloženega Vučićevića skozi celoten potek niza pretili Berlinčanom. V končnico niza so domačini vstopili s prednostjo dveh točk (20:18), zmaji so nemudoma izenačili in bili poravnani z Nemci vse do 24:24, sledili pa sta 2 zaporedni točki varovancev Cedrica Enarda, ki so na ta način vknjižili prve tri točke v letošnji izvedbi Lige prvakov.


Matija Pleško, trener: ''Proti ekipi Berlina je izredno težko igrat, če jih ne odmakneš od mreže, saj imajo dobrega podajalca in dobre napadalce. Po drugem nizu so imeli sprejem 71 odstotni. Glede na to, da smo se še prvi niz nekako držali, je drugi šel zelo hitro po zlu, v tretjem nizu pa smo stavili na karto našega servisa, da še bolj pritisnemo, tudi za ceno kakšne napake, vendar na koncu je zmanjkalo malo sreče, da bi se tekma raztegnila. Žal nam ni uspelo, toda fantje so se zelo potrudili. Na drugi strani je bil razigran tekmec, v letošnji sezoni je igral prvo tekmo Lige prvakov in žal je to vse, kar smo uspeli danes sestavit.Potrudili se bomo, da bomo prišli v najboljši izvedbi v Tivoli inpričakali ruske prvake.''

Jan Pokeršnik, sprejemalec: ''Prisotno je veliko razočaranje. Nismo dosegli cilja, ki smo si ga zadali. V prvih dveh nizih je zares izgledalo slabo z naše strani, ker je Berlin imel res dober sprejem in lahko Grankin počel, kar je želel.Izstopal je njihov korektor, ki je imel vedno zelo visok odstotek v napadu, medtem ko smo v tretjem nizu pritisnili s servisom in izboljšali našsprejem ter napad. Škoda tiste predzadnje točke v tretjem nizu, ko je sodnik mogoče malo prehitro piskal, saj smo bili zelo blizu, da bi vzeli vseeno niz ali dva in mogoče tudi tekmo.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?