Novice

Iz Kanala z zanesljivo zmago

Športna dvorana Kanal, 17. februar 2018, gledalcev 500, sodnika: Adrović (Kamnik), Melavc (Šempeter)


Salonit Anhovo: Ilić 2, Česnik, Jereb, Šarić (L), Karnel, Basaneže 3, Čabarkapa 8, Kovačič, Tomić 12, Vrtovec 10.


ACH Volley: Flajs, Đirlić 8, Babkov 10, Pavlović 7, Satler, Plaško, Brulec, Kok, Mihajlović 6, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kovačič (L), Planinc (L).

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so v tekmi 17. kroga 1. DOL za moške v Kanalu zanesljivo premagali domačine OK Salonit Anhovo z rezultatom 3:0 (21, 21, 20).

Uvod prvega niza so bolje začeli Kanalci. Organizator igre gostov Brulec je odlično razigraval Pokeršnika in Mihajloviča, zato so Ljubljančani Salonit ujeli pri 10 točki. Sledila je serija napak domačih odbojkarjev in visoko vodstvo gostov z rezultatom 15:10, ko je domači trener Urnaut posegel že po drugem polminutnem odmoru. Mihajlović je bil praktično neustavljiv. Po napaki Vrtovca na začetnem udarcu so Ljubljančani izkoristili drugo zaključno žogo in pustili Kanalce na 21 točki.

 

Začetek drugega niza je minil v prav tako izenačeni igri kot začetek prvega niza. Gostje so ob drugem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 6:8. Ob drugem tehničnem odmoru so domači odbojkarji zaostajali za dve točki. Pokeršnik je blestel v napadu in je poskrbel, da so Ljubljančani tudi v nadaljevanju držali vodstvo dveh točk. Pri rezultatu 20:22 je domači trener Urnaut poizkušal s polminutnim odmorom. Ljubljančani se niso pustili zmesti in zbrano odigrali končnico niza, ki so ga osvojili 25:21.

 

Ljubljančani so v tretjem nizu ob prvem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 8:5. Domači se niso predali in goste z uspešnim napadom Vrtovca ulovili na deveti točki. Sledila je izenačena igra na obeh straneh mreže. Pri domačih je izstopal Tomić, pri gostih pa korektor Đirlić. Slovenski prvaki so praktično brez napak odigrali tudi končnico tretjega niza in tokrat domače odbojkarje pustili na 20 točki.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?