Novice

Iz Kaštele s 3 točkami

OK Mladost Ribola Kaštela : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-20, -20, -19)

OK Mladost Ribola Kaštela: Perić 7, Solbrig 3, Giljanović 3, Mataković 9, Ivić, Medan 3, Šuker, Zeljković 6, Cvijović, Šućur, Pervan, Jureta, Šuker 4, Bašić.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević, Kumer, Purić 5, Pavlović, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 23, Okroglič 14, Vilimanović 7, Pokeršnik 10, Videčnik 2.

Na svoji tretji letošnji tekmi so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana gostovali v Kašteli. Ekipi zaradi poškodbe nista mogla pomagati Matej Kök in Uroš Pavlović , toda zmaji so vseeno suvereno s 3:0 odpravili Hrvate. S 23 točkami je bil najbolj razpoložen sicer domačin v oranžnem dresu Petar Dirlić.

Ljubljančani so odločno pričeli srečanje in z dvema zaporednima asoma Purića povedli s 7:2. Z učinkovitim blokom Videčnika in Okrogliča ter natančnim sprejemom Pokeršnika, ki je precej olajšal delo organizatorju igre Vilimanoviću, so zmaji nadaljevali s prepričljivo igro in s točko motiviranega Đirlića ušli na 20:14. V zaključku so gostje brez večjih težav prvi niz pripeljali do konca (25:20).

Podobna zgodba je sledila v drugem nizu, ko si je ljubljanska četa na začetnem udarcu Đirlića priigrala vodstvo 9:4. Domačini so se le pred številnimi gledalci razigrali in znižali zaostanek le na 1 točko (16:15), toda z novimi 4 zaporednimi točkami so slovenski prvaki ponovno naredili otipljivo prednost (19:15). Odbojkarji Kaštele jih v končnici niso ogrozili in z identičnim rezultatom so Ljubljančani osvojili še drugi niz (25:20).

Tudi v tretjem nizu so gostje narekovali tempo (8:3). Po zaslugi nekaj napak na začetnem udarcu in nepazljivostim gostitelji našli priključek (14:13), vendar na koncu so slovenski prvaki zaključili v svojem stilu in s 25:19 zapečatili še tretji niz.

Matija Pleško, trener ACH Volley Ljubljana: ''Danes smo videli eno ekipno igro, ekipno zmago. Fantje so delali drug za drugega in ne na individualni ravni. To nam povedo tudi številke, saj so nekateri bili podhranjeni v številu žog v napadu, ampak so enostavno tako dobro opravljali ostale naloge, da so drugi večkrat prišli na vrsto. S tem mislim predvsem oba blokerja, ki sta odlično vabila nase nasprotne 'centralce' in smo nato prek Vilimanovića lahko raztegnili našo igro in odigrali na dobrem nivoju. Pričakovali smo težko tekmo, domačini so šli v današnje srečanje z dobro popotnico. Premagali so namreč hrvaške prvake, v pripravljalnem obdobju črnogorske prvake in tudi na nas so se dobro pripravili. Vesel sem, da smo tako odreagirali in tudi rezultat je za nas ugoden.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?