Novice

Iz Maribora s prvo zmago

OK Maribor : ACH Volley Ljubljana 1:3 (23, -23, -14, -25)

OK Maribor: Šijanec, Herman, Hafner, Mulec 8, Detela 9, Koblar, Možič 11, Košenina, Donik 15, Bračko 3, Uremovič 8, Kovačič, Planinšič 3, Bogožalec 1.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 19, Kumer, Purić Pavlović 8, Satler, Dagostino, Đirlić 2, Okroglič 4, Vilimanović 8, Pokeršnik 11, Videčnik 9, Kök 10.

Na drugi uradni tekmi sezone so oranžni zmaji gostovali v Mariboru. Prvič so za ljubljansko ekipo v tej sezoni zaigrali libero Dagostino, prvi organizator igre Vilimanović in slovenski reprezentant Videčnik. Po izgubljenem prvem nizu so gostje dali v višjo prestavo in slavili s 3:1 (-23, 23, 14, 25).

V prvem nizu smo spremljali tesno borbo na obeh straneh. Ekipi sta bili poravnani vse do rezultata 17:17, nato pa sta najprej Vilimanović z drugo žogo preko mreže in ljubljanski blok priigrala prednost 19:17. Zmaji so obdržali prednost vse do rezultata 23:21, ko je trener domačih Sebastjan Škorc zahteval polminutni odmor. V ključnem trenutku so Mariborčani nanizali 4 zaporedne točke in povedli z 1:0 (23:25).

Drugi niz se je nadaljeval v stilu zaključka prvega, saj so gostitelji pred domačimi navijači vodili že s 4 točkami prednosti (13:9). Oranžni zmaji so jih ujeli na 15. točki, predvsem zahvaljujoč čvrstemu bloku. Tudi v zaključku drugega niza smo spremljali izenačeno končnico, ki pa je z identičnim rezultatom tokrat pripadla gostom (23:25).

V tretjem nizu 16-kratni državni prvaki praktično niso pustili Mariborčanom možnosti za novo vodstvo na tekmi, saj so tokrat z močnimi zaključki Mateja Köka in Vučićevića narekovali tempo (11:7). Brez večjih težav so v zmagovitem slogu nadaljevali in povedli z 2:1 v nizih (25:14).

Četrti niz so bolje odprli Ljubljančani, ki so vodili skoraj celoten niz, nato pa so domači odbojkarji s serijo zaporednih točk napravili preobrat ter povedli s 17:15. Spremljali smo napeto končnico niza, kjer so bolj mirno roko pri začetnem udarcu imeli igralci ACH Volleya, ki so niz dobili s 27:25 ter tekmo s 3:1.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Pričakoval sem takšno tekmo s strani mariborske ekipe. Iz mulcev so zrastli v fante, eno leto več so skupaj, okrepili so se na mestu korektorja, Škorc dobro dela z njimi, tako da same pohvale na mariborski račun. Mi pa se še formiramo, to so kot nekakšne poporodne težave in jaz to smatram kot nekaj samoumevnega. Niso to izgovori, moramo se zavedati, da nas bo takšna borba na drugi strani čakala v vsaki dvorani. Prej ko bomo to vedeli, prej bomo na tekmi s pravim odnosom, pa smo lahko aktualni prvaki na vseh treh frontah. Nobeno odstopanje od 100 odstotkov ne bo dobro. Še enkrat čestitam svojim fantom, da so imeli dobro reakcijo po prvem nizu, ko ni bilo lahko. V takšnih situacijah lahko hitro pride do kakšnega trenja, vendar smo to odlično rešili.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?