Novice

Iz Moskve praznih rok

ZENIT St. Peterburg : ACH Volley Ljubljana 3:0 (19, 22, 19)

ZENIT St. Peterburg: Cherviakov, Zelenkov, Pankov, Antipkin 2, Pirainen, Sivoželez 6, Makarenko, Grozer 19, Krivitchenko, Aschev, Camejo 15, Safonov 4, Volkov 5, Divis 2.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 3, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 9, Okroglič, Mantha, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Poluian 8.

Moskva, 3.400 gledalcev, sodnika: Kovar Vlastimil, Pop Tudor.

V četrtem krogu skupinskega dela Lige prvakov so oranžni zmaji v Moskvi odigrali drugo tekmo z Zenitom iz Sankt Peterburga. Slovenski prvaki so odlično vstopili v obračun, vendar na koncu klonili s 3:0.

Na začetku prvega niza je Ljubljančanom stekel začetni udarec, kar so pred tekmo tudi napovedovali. Agresivno so se lotili ruske misije in enakovredno konkurirali tekmecem do sredine niza. Nazadnje so odbojkarji ACH Volleyja povedli z asom Vilimanovića (16:15), nato pa so domači predvsem po zaslugi servisov Antipkina pridobili prednost (17:22) in brez večjih težav prišli do vodstva z 1:0 (19:25).

Zmaji se niso predali in držali stik z ruskimi velikani, ki razpolagajo z neomejenim proračunom. Čeprav so si igralci Zenita pridobili manjšo prednost (13:15), so se Ljubljančani vrnili v svojem borbenem slogu (16:16), z blokom Videčnika pred zaključkom niza pa tudi povedli (19:18). Uspešen niz slovenskih točk je s polminutnim odmorom prekinil trener Klimkin in sledil je delni izid 7:3 v korist Rusov, ki so tako povedli z 2:0 (25:22).

V nasprotju s tretjim nizom v Ljubljani pred mesecem dni je tokrat ta precej gladko pripadel Rusom. Napake na začetnem udarcu so se začele vrstiti in slovenski prvaki so se hitro znašli v zaostanku (9:14). Kljub vztrajnosti do zadnje točke je to žal bilo premalo za Grozerja in druščino, ki so ostajajo še naprej neporaženi v skupini C (25:19).

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes so nas nadigrali v vseh treh nizih, predvsem v tistih ključnih trenutkih so naredili serijo s svojim servisom in potem so v kontranapadih odigrali vrhunsko. Danes nam niso pustili blizu, čeprav mislim, da smo se taktično dobro pripravili na tekmo.''

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Enostavno so boljši. Do 18. točke smo še v stiku z njimi, nato pa prideta do izraza njihov močni začetni udarec in dober blok. Tu se potem naredi razlika, vseeno pa moram reči, da smo do končnic nizov igrali zelo solidno.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?