Novice

Iz Sibirije z osvojenim nizom

Fakel Novy Urengoy : ACH Volley Ljubljana 3:1 (-24, 20, 19, 16)

Fakel Novy Urengoy: Shoji, Kolenkovskii, Ananiev 4, Stulenkov 5, Shipotko, Antipkin, Bogdan 10, Bezrukov, Padar 18, Volkov 3, Petrushov, Rokhin, Kljuka 26, Kimerov.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 19, Kumer, Purić 5, Pavlović 3, Satler, Dagostino, Đirlić, Okroglič 10, Vilimanović 3, Pokeršnik 14, Videčnik 2.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so v Novem Urengoju odigrali tretjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov. Po obetavnem začetku in dobljenem nizu so nato popustili in gostitelji so se s 3:1 veselili še druge letošnje zmage v najelitnejšem odbojkarskem tekmovanju.

Čeprav so tudi na tej tekmi za velike favorite veljali domači odbojkarji, so slovenski prvaki dobili prvi niz s 26:24 in nakazali, da so tudi v Sibirijo prišli po nekaj velikega. ACH Volley je v drugem nizu malce spustil tempo, v napadu naredil preveč napak in Rusi so po dobri uri igre prišli do izenačenja na 1:1 v nizih (25:20). Podobno razmerje moči smo spremljali tudi v tretjem nizu, ki so ga domači odbojkarji dobili še za točko bolj prepričljivo (25:19), ravno tako v četrtem, ki se je s 25:16 končal v prid Novega Urengoja.

Žal se je na spisku poškodovanih znašel slovenski reprezentant Matic Videčnik, ki ga je na začetku drugega niza uščipnilo v kolenu. Več o tem, kako huda je poškodba, bo znano, ko se zmaji vrnejo v Ljubljano.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Takoj po tekmi sem sicer malo slabše volje, tako da mogoče še nimam povsem pravega pogleda, ampak kljub vsemu sem mnenja, da bi se dalo iztržit bistveno več. Nekako smo šli v igro tako, kot sem si želel. Držali smo se skupaj do konca niza in potem se je tehtnica obrnila v našo korist, kljub temu da smo imeli 5 izdelanih situacij, pa nismo dobili nobene točke. Torej, če bi še to dodali, bi bil gladko dobljen prvi niz in ne na razliko. V drugem nizu pa je bil ključnega pomena slab začetek 7:1, 9:2 in potem ko enkrat spustiš tako kvalitetno in fizično dobro pripravljeno ekipo na tako razliko, je potrebno ogromno energije vložiti v to, da se jih sploh ujame, kar smo tudi storili. Napotki so bili takšni kot so bili, eden izmed njih je bil, da jih je potrebno samo ujet in jih bomo s tem stisnili v kot in jim spodrezali krila. Žal smo nato, ko smo ujeli priključek, naredili nekaj napačnih potez in jih sami vrnili med žive. Potem pa je zelo težko, ko se razigra ne le eden, ampak več igralcev. Danes sta bila Kljuka in Padak na nivoju in v napadu, potem pa so se vsi ostali poleg njiju razigrali na servisu in nato je šlo vse skupaj hitro po klancu navzdol. V taktičnem smislu nas absolutno niso presenetili. Igrali so, kakorkoli se bo to slišalo, enostavno odbojko. Je pa prišla do izraza njihova fizična moč, individualna kvalitetna posameznikov, ki jih mastno plačajo tam, a kljub temu da smo to vedeli, mi je žal, da se je tekma razpletla, tako kot se je. Naredit eno tako dolgo pot za osvojen en niz, pač ne morem biti zadovoljen. Seveda so bile tudi pozitivne stvari, ampak enostavno tiste stvari, ki jih poudarjam na treningu, je bilo prisotnih malenkost več za premagat tako kvalitetno ekipo Fakla iz Novega Urengoja.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?