Novice

Iz Trentina nova okrepitev

ACH Volley Ljubljana se še naprej krepi. V lovu na novega udarnega člana ekipe je vodstvo bilo še kako uspešno – v vrste slovenskih prvakov je zvabilo Mitarja Djurića!

Djurić, rojen v Sarajevu, sicer lastnik grškega potnega lista, se je v lanski sezoni vrnil k Trentinu, s katerim je osvojil glavne uspehe. Dva svetovna klubska pokala, dvakrat je postal italijanski državni prvak, prav tako je dvakrat osvojil pokalno prvenstvo in enkrat italijanski super pokal. Zavidljivo kariero je 31-letnik pričel v Podgorici, nato pa se je zaradi očeta, ki je bil prav tako uspešen odbojkar, selil po Evropi. Od leta 2008 ima grško državljanstvo, saj je pred prvim odhodom v Trentino leta 2011 sedem sezon igral v grškem prvenstvu, največ v dresu Olympiacosa. V Italiji je sicer začel kot bloker, po krajšem obdobju v Turčiji in Koreji pa se je k Trentinu vrnil štiri leta kasneje kot korektor. Leta 2016 je ponesel ekipo do finala lige prvakov, toda po petih nizih so Italijani klonili proti Zenitu iz Kazana. Po tej sezoni je zaigral še za Verono, nato se za kratek čas vrnil v Grčijo in prvič v bogati karieri nastopal še v francoskem prvenstvu. V letošnji sezoni je bil v Trentinu soigralec s slovenskim reprezentantom Klemnom Čebuljem, do danes pa je Djurić šesti napadalec po številu doseženih točk v zgodovini priznanega italijanskega kluba.

Novo poglavje bo zapisal pri slovenskih prvakih, pri katerih bo s svojimi izkušnjami in znanjem eden izmed ključnih stebrov sicer pomlajene ekipe. ''Zelo sem vesel, da sem del ekipe ACH Volleyja iz Ljubljane. Mislim, da je to popoln kraj zame in za mojo družino. S klubom smo v preteklosti že navezovali stike, vendar čas ni bil pravi. Sedaj sem zdrav in pripravljen zaigrati na najvišjem možnem nivoju s strokovnim štabom in soigralci. Poznam situacijo v klubu in vem, da je klub z bogato zgodovino in prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu. Zadnjo sezono v Trentinu sicer nisem igral veliko tudi zaradi števila tujcev, zato je bil moj glavni cilj, da se najprej vrnem v dobro kondicijo, kar mi je uspelo zelo dobro. Moja motivacija ni bila nikoli vprašljiva, vedno sem želel pokazati največ na igrišču, zato sem si tudi želel priti v ACH. Zelo se veselim prihodnje sezone, prepričan sem, da bo uspešna. Ekipa je mlada, motivacije tako ne bi smelo manjkati, zato mislim, da je to bila prava odločitev,'' je ob podpisu pogodbe dejal Djurić, ki bo prihodnjo sezono na mestu korektorja pomembno orožje oranžnih zmajev.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?