Novice

PO IZENAČENI IGRI ZMAGA DOMAČINOM

 

Autocommerceovci so se takoj v začetku srečanja odločno zoperstavili odlični domači zasedbi in z vodstvom 7:3 prisilili domačega trenerja Haynena k prvi minuti odmora. Po asu Gasparinija je bilo vodstvo Slovncev že 10:3, domači trener pa je spet posredoval in sicer z menjavo Rivieire z Prenenom. Po menjavi so domači nanizali štiri zaporedne točke, predvsem je bil tokrat uspešen njihov odličen blok. Slovenski prvaki niso popuščali in ob drugem tehničnem odmoru so še vedno vodili za pet točk, pri vodstvu Autocommercea z 19:12 pa je domači trener še drugič pozval svoje igralce k minuti odmora. Premoč Autocommercea v prvem nizu je s 25.točko kronal kapetan Pleško z udarcem na mreži.

 

Pričetek drugega niza je postregel z bolj izenačeno igro, Barreto pa je z blokom povedel svoje moštvo v vodstvo z 8:7. Gostje so nato po dveh napakah Gasparinija obrnili izid in povedli za točko, enako razliko pa so obdržali tudi ob drugem tehničnem odmoru. Autocommeceovci so vztrajali in z borbeno igro povedli za točko (18:17), as Barreta pa jih je oddaljil že za dve. Prednost Autocommercea je v nadaljevanju le še naraščala, domači trener je poskušal s številnimi menjavami, a zaman, slovenski prvaki so bil boljši tudi v tem nizu, v katerem so gostom prepustili 21.točk.

 

Izkušena domača zasedba je pokazala svojo moč v tretjem nizu in hitro povedla s 4:1, ob prvem odmoru pa je prednost narasla že na pet točk. Pri rezultatu 10:5 za domače je strokovnjak na klopi Autocommercea Baltić vzel prvo minuto odmora. Domačini so ob bučni podpori svojih gledalcev stopnjevali ritem in tako so ob drugem odmoru vodili že s 16:8. Baltić je nato izvedel dve menjavi in sicer sta iz igre odšla Šmuc in Gasparini v igro pa Satler in Urnaut. Po asu Pinheira, ki je dosegel 19.točko za domače je Baltić še drugič ukrepal z minuto odmora. Zmagovalec tretjega niza nikakor ni bil več vprašljiv, slovenski prvaki pa so tokrat osvojili vsega 13 točk.

 

V četrtem nizu so zopet povedli Slovenci s 4:2, a so domačini po dveh akcijah takoj izenačili. Rezultat je bil do osme točke izenačen, nato pa so domačini dosegli tri zaporedne točke in Baltić je njihov nalet zaustavil z minuto odmora. Autocommerceovci so poskušali znižati zaostanek, a je bilo v njihovi igri preveč lastnih napak, ki so jim preprečevale znižanje izida. Belgijci so poleg tega še dobro blokirali, Baltić pa je bil ob njihovem vodstvu z 18:12 že drugič primoran vzeti minuto odmora. Gasparini je nato z asom znižal izid na 19:15, Heynen, trener domače zasedbe pa je odgovoril z minuto odmora. Do konca niza so bili domači boljši prav v vseh prvinah igre in izid v nizih je bil tako poravnan.

 

V odločilnem nizu so ob odličnih servisih Pleška povedli Autocommerceovci s 3:1, vodstvo dveh točk pa so držali vse do izida 6:4. Sledila je napaka Čebrona na mreži ter blok domačinov in izid je bil izenačen. Baltić je nato v igro namesto Čuturiča poslal Flajsa, Gasparini pa je s točko zagotovil vodstvo Autocommercea z 8:7. Po izenačenem izidu na deveti točki so Autocommerceovci naredili tri lastne napake v napadu, kar je bilo za njih usodno, saj domači prednosti do konca niso več izpustili iz rok.

 

V prvi polfinalni tekmi je francoski Tours VB premagal dunajski Hotvolleys s 3:2 (21, -22, -19, 18, 10) in se bo tako v jutrišnjem finalu, ki se bo odigral ob 20.30 uri pomeril z gostitelji turnirja Nolikom za prvo mesto, Autocommerceovci pa se bodo že ob 13.30 uri za tretje mesto pomerili z dunajskim Hotvolleysom.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?