Novice

Jan Kozamernik odhaja v Trentino

Po treh sezonah v oranžnem dresu se 22-letni bloker seli v Italijo, kjer bo nadaljeval svojo kariero v ekipi Trentina, aktualnih državnih podprvakov v močni italijanski ligi.

 

Kozamernik se je ACH Volley-u pridružil v sezoni 2014/2015 ter si kmalu priboril mesto v prvi postavi. Kljub rosnim letom je z dobrimi predstavami opozoril nase tudi na evropskem nivoju. Sledil je vpoklic v člansko reprezentanco in srebro na evropskem prvenstvu. Za 203 cm visokega odbojkarja je zelo pomembna izobrazba, tako da je tudi s tem razlogom, do zaključka študija želel ostati v Sloveniji. Klub mu je omogočil uspešno usklajevanje študijskih obveznosti in dobre pogoje za trening ter napredek, tako da je podaljšal svojo epizodo v Tivoliju še za dve sezoni.

 

Po koncu letošnje sezone in novem naslovu prvakov pokala MEVZA ter državnih prvakov se je Ljubljančan odločil, da je napočil čas za odhod v tujino. V prihodnje se bo dokazoval v izjemno močni italijanski ligi, kjer ne bo manjkalo težkih tekem in novih izzivov. Trentino ima z njim dolgoročnejše načrte, saj so z njim podpisali pogodbo za naslednje tri sezone. Kozamernik se je ob tem ozrl na zadnja tri leta, ki jih je preživel med oranžnimi zmaji: »Rad bi se zahvalil celotni organizaciji in vodstvu kluba, da so verjeli vame in me podpirali. Predvsem sem jim hvaležen, da so mi kot mlademu igralcu, željnemu dokazovanja, dali priložnost, da sem danes tukaj, kjer sem. Prav tako bi se rad zahvalil vsem trenerjem in soigralcem, s katerimi smo spisali kar nekaj fenomenalnih zgodb, v obdobju, v katerem od nas tega nihče ni pričakoval. ACH Volley Ljubljana bo vedno imel posebno mesto v mojem srcu.«

 

Jan, hvala za vse uspehe in lepe trenutke, ki si jih delil z nami. Oranžni zmaji ti želimo veliko novih uspehov pri nadaljevanju tvoje športne poti in da se še kdaj srečamo na odbojkarskem igrišču, kot nasprotniki ali pa ponovno v oranžnem dresu. Srečno!

 

FOTO: Matic Eržen

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?