Novice

Jutri je nov dan

Ljubljana, 15. marca 2012 – Odbojkarji ACH Volleya so danes dopoldan že pripotovali nazaj v Slovenijo po sinočnjem prvem polfinalnem srečanju evropskega pokala CEV v poljskem Rzeszowu.  Časa za razmišljanje in analize še ni bilo, saj so se z avtobusom odpravili nazaj proti domovini takoj po zaključku tekme, po dolgi nočni vožnji pa so dopoldanski čas namenili tudi krajšemu treningu, namenjenemu razmigavanju po naporni vožnji. Današnji dan je še namenjen počitku, jutri pa vnovičnim pripravam na odločilno sobotno povratno tekmo v ljubljanski hali Tivoli.

 

Ekipa Asseco Resovia bo v Ljubljano pripotovala z letalom v petek dopoldan. Tudi njih čaka še večerni trening v hali Tivoli in na to priprava na povratno tekmo v soboto zvečer. Občutki po sredini prvi polfinalni tekmi pokala CEV so pri obeh ekipah, kajpada, mešani. In v obeh ekipah pravijo, da je to tekmo potrebno – pozabiti. »Jutri je nov dan. Nova tekma. Še nič ni odločeno. Ljubljančani zagotovo niso pokazali pravega obraza in na svojem terenu bodo zagotovo igrali drugače,« pravi poljski trener Andrzej Kowal in svari svoje igralce naj se osredotočijo na povratno srečanje, ki bo v bistvu odločalo o napredovanju v finale pokala.

 

Podobno meni tudi trener domačih, Igor Kolaković, saj domala s podobnimi besedami prav tako svari, da je sredin poraz potrebno pozabiti. »V soboto začenjamo od ničle. Od začetka. Prvi niz na poljskem nam je dal vedeti, da so tudi odbojkarji Resovie ranljivi in, da jih negotovost lahko iztiri. Igrali so nervozno in delali napake. Kar v tem trenutku niti ni bistveno, saj smo se jih dobro držali, v končnicah tudi izenačevali, a žal nismo izkoristili kontre pri rezultatu 26:26. »Ujeli« so mladega Čebulja, ga učinkovito izblokirali, svoje je naredilo tudi pomanjkanje izkušenj. Toda, videli smo, da se Poljake da premagati in na tem moramo graditi v soboto,« pravi Kolaković.  V drugem nizu je prišel na servis madžarski Nemec, Georg  Grozer, odbojkar velike moči in preciznosti, ki je mladim Ljubljančanom vzel »krila«, energijo, samozaupanje in vero, da se je proti takšnemu odbojkarju možno boriti. »Res je, da ni pomagalo niti opozarjanje igralcev, naj se ne ozirajo na semafor, naj igrajo naprej, da ni vse izgubljeno. V tretjem nizu smo se celo držali tega načrta, a takoj, ko so nasprotniki naredili nekaj pik razlike, je bilo zaupanja v sebe in v ekipo konec,« pravi Kolaković. Ob tem opozarja, da je kajpada ekipa Resovie po konstelaciji močnejša in izkušenejša. »Toda mi v soboto imamo novo priložnost in nas včerajšnja tekma nikakor ne sme ustrahovati. Vsi vemo, denimo, kaj pomeni Trentino v italijanskem in evropskem odbojkarskem merilu. Pa se jim je v preteklosti zgodilo natančno to, kar se je nam dogajalo v sredo proti Poljakom. Proti Modeni so izgubili, in tako kot mi, v enem nizu dosegli zgolj osem točk. Toda šli so naprej in na naslednjem srečanju nasprotnika deklasirali.  Na rezultat kajpada nismo ponosni. Toda, izgubiti nimamo prav nič, če startamo na polno. Pridobimo pa lahko veliko. Fizično smo pripravljeni, potrebno je narediti premik tudi v glavah in poiskati način, kako pariaita takšnim bombarderjem kot je Groser. Jaz verjamem v mojo ekipo! Jaz verjamem v to, da imamo šanso in, da jo moramo tudi izkoristiti,« je jasen Igor Kolaković.

 

A to je šport. In težko je biti na vrhu. Ni pa nemogoče. Podobna drama se je v sredo zvečer namreč dogajala tudi v Italiji, ki je gostila polfinalno srečanje drugega para. Ekipa Monze je premagala ekipo moskovskega Dinama, za kar je potrebovala vseh pet nizov. Prvega in četrtega so sebi v prid vknjižili Moskovčani, drugega, tretjega in odločilnega, petega pa gostitelji, ekipa Monze. In tudi oni morajo to tekmo – pozabiti. Zanje bo odločilna Moskva. Bodisi zmaga, v primeru poraza pa – zlati niz.

 

Jutri je dejansko nov dan.

 

Ivanka Mihelčič

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?