Novice

Jutri uvod v finalno serijo

Prva tekma petega zaporednega finala med ACH Volleyjem Ljubljana in Calcit Volleyjem se bo pričela jutri, v sredo, 10. aprila, ob 18. uri v dvorani Tivoli. Na letošnjih medsebojnih obračunih so brez izgubljenega niza štirikrat slavili Ljubljančani, toda v finalni seriji, v kateri se igra na 3 dobljene tekme, se boj za lovoriko začne z 0:0.

V polfinalu so oranžni zmaji dvakrat premagali Salonit Anhovo, Kamničani pa so bili boljši od mladih Mariborčanov in si znova priborili možnost za osvojitev naslova državnih prvakov. Ljubljansko moštvo je letos prepričljivo premagalo odbojkarje Calcita na dveh vrhuncih sezone – v finalu Pokala Slovenije in v polfinalu MEVZE. Je pa res, da bo potrebno enak nivo motivacije in osredotočenosti prikazati tudi na zadnjem dejanju odbojkarske sezone – finalu državnega prvenstva. ''Na splošno v življenju je tisto, kar je bilo lahko lep ali malo manj lep spomin, v športu pa je to še toliko bolj potencirano. Šteje tisto, kar se zgodi danes, ta trenutek oziroma jutri in zato je potrebno narediti vse, da si ta trenutek dober, pripravljen, najboljši. Pred nami se odpira finalna serija in začenja se od začetka. Daleč od tega, da je kaj odločeno. V tem položaju, da branimo naslov državnih prvakov, smo že nekaj let, kar pa je bistveno težje kot nekaj napadat,'' je v svojem zanimivem slogu situacijo pred finalom komentiral trener Ljubljančanov Matija Pleško.

Zmaji, ki lovijo svojo že šestnajsto lovoriko, petnajsto zapored, si želijo tudi glasne podpore s tivolskih tribun. ''Pred nami so vsaj 3 tekme finala in verjamem, da se bodo gledalci zbrali v čim večjem številu tako v Kamniku kot tudi pri nas. Čaka nas lepa, dopadljiva odbojka, zato pridite pogledat v dvorano, kdo bo boljši,'' je vse športne navdušence strateg zmajev povabil na sklepno dejanje odbojkarske sezone.

Druga finalna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 15. aprila, v Kamniku, tretja pa se ponovno seli na tivolski parket v četrtek, 18. aprila, ob 18h.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?