Novice

Kdo ostaja, kdo odhaja?

Po predčasnem zaključku sezone, v kateri so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana ubranili naslov pokalnih, srednjeevropskih in državnih prvakov, so vodstvo in strokovni štab že aktivni pri sestavi ekipe za naslednjo.

Jasno je, da pod taktirko trenerja Matije Pleška ne bo srbskega korektorja Božidarja Vučićevića, ki se po eni sezoni v oranžnem dresu seli v rusko superligo. Mesto pomočnika trenerja zapušča Jurij Žavbi, ki se je odločil podati novim izzivom naproti. Glavni statistik ostaja Mitja Torkar, prav tako na drugih področjih v klubu ne prihaja do sprememb. Želja kluba je seveda bila zadržati ogrodje ekipe in tako so uspeli podaljšati sodelovanje s šestimi domačimi igralci, ki so v veliki meri bili del udarne začetne postave. Pri slovenskih prvakih bomo tako še naprej spremljali sprejemalce Jana Pokeršnika, Jureta Okrogliča in Mateja Köka, z blokom pa bosta napade skušala zaustavljati Matic Videčnik in Uroš Pavlović. V prihodnji sezoni bo na mestu libera še naprej tudi Žiga Kumer.

Poleg glavnega dela lige prvakov bo za oranžne zmaje naslednja sezona z uvedbo novega trikrožnega sistema v domačem prvenstvu, morebitnem povečanem številu ekip v srednjeevropski ligi ter nastopanja v pokalnem prvenstvu milo rečeno pestra. Upamo pa, da bo ogled tekem v Tivoliju čez slabe pol leta že dostopen tudi obiskovalcem.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?