Novice

Konkretno opozorilo pred naslednjim tednom

OK Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana 2:3 (15, -23, 24, -18, -10)

OK Salonit Anhovo: Kuburović 1, Česnik, Šarić, Nanut 1, Karnel, Basaneže 6, Kavčič 5, Maretič, Čabarkapa 9, Peterlin 19, Kovačič, Tomič 7, Vrtovec 16.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 9, Pavlović 7, Satler, Pleško 4, Brulec 2, Đirlić 8, Okroglič 9, Mantha 17, Vilimanović, Pokeršnik 7, Poluian 12.

V 10. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi Salonit Anhovo in ACH Volley Ljubljana. V generalki pred polfinalnim obračunom Pokala Slovenije je bila po izenačeni predstavi na koncu boljša ljubljanska ekipa.

Prvi niz se ni ne začel niti nadaljeval po pričakovanjih gostov. Slovenski prvaki so se hitro znašli v zaostanku s 5:0, ki se je kasneje tudi podvojil (20:10). V kanalski dvorani niso našli pravega ritma v prav nobenem elementu igre, kar so domačini izkoristili in zanesljivo osvojili prvi niz (25:15).

V drugega so vstopili bolj osredotočeno in pri izenačenju na 7 nanizali 4 zaporedne točke na servis Brulca in se prvič na tekmi odcepili od nasprotnikov (11:7). Po učinkovitih napadih so se jim gostitelji približali na le točko zaostanka (16:15), vendar so Ljubljančani z vrhunsko obrambo ponovno našli način, da so povedli z 22:19. Po uspešni seriji servisa Pavlovića so uspeli tudi izenačiti na 1:1 v nizih (25:23).

Na začetku tretjega niza so gostje ponovno dovolili, da so jim Kanalčani ušli (5:8). Čeprav so jih zmaji ujeli (13:14), so nasprotniki pred domačimi gledalci naredili izjemen niz točk in si priigrali zavidljivo vodstvo (20:16). Pred končnico so Ljubljančani le dali v višjo prestavo in izenačili na 21. točki. V napetem zaključku so bolj zbrano igro prikazali odbojkarji Salonita in povedli z 2:1.

Po mnogih rotacijah in menjavah je trener oranžnih zmajev Andrej Urnaut četrti niz pričel z organizatorjem Brulcem, Poluianom in Okrogličem na mestih sprejemalcev, Mantho kot korektorjem in blokerjema Puričem ter Pavlovićem. Začeli so spodbudno (8:4), v tem slogu pa so tudi nadaljevali (16:12). Brez večjih težav so pripeljali 4. niz v svojo korist in ponovno izenačili (25:18).

Zadnji niz so z dvema blokoma Pleška suvereno pričeli gostje (5:3), vendar je izid bil na 7. točki že poravnan. Na koncu je kvaliteta Ljubljančanov le prevladala, saj so do konca tekme Kanalcem prepustili le še 3 točke (15:10).

Igor Šimunčić, trener Salonita Anhovo: ''Mislim, da je odločila individualna kvaliteta ACH-ja, saj imajo enakovredne zamenjave. Tudi če pogledamo prvi in zadnji niz, sta kot dan in noč. Morda smo mi na koncu nekoliko fizično padli, zmanjkalo nam je rotacij, poškodoval pa se je tudi Čabarkapa. Žal je tako in to se proti takšni ekipi kot je ACH zelo pozna.

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Ni mi všeč, kakšen pristop imajo nekateri igralci do tekem državnega prvenstva. Moramo spoštovati vsakega nasprotnika. Zadovoljen sem, da smo na koncu zmagali tekmo, vendar smo dobili danes konkretno opozorilo pred naslednjim tednom, ko se bomo s Salonitom merili v polfinalu pokala Slovenije. Vsekakor ne bo lahko in bo potrebno resno igrat.''

FOTO: Aleš Oblak
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?