Novice

Krka enakovredna le v prvem nizu

ACH Volley Ljubljana : OK Krka 3:0 (25, 20, 11)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 6, Satler, Brulec 1, Đirlić 11, Okroglič, Mantha, Vilimanović, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Poluian 17.

OK Krka: Hafner, Ožbalt, Erpič 3, Vrhovšek 1, Kosmina 11, Gorše, Kafol, Pucelj, Kumer 13, Lindič 3, Ogulin 1, Renko, Turk 8, Dimič.

V 15. krogu državne odbojkarske lige so v Tivoliju pri slovenskih prvakih gostovali Novomeščani. Domači so prišli do zmage po treh odigranih nizih, s tem pa je prvo zmago v trenerski vlogi na klopi ACH Volleyja Ljubljana zabeležil Matija Pleško.

Prvi niz so oranžni zmaji pričeli udarno in na začetni udarec Đirlića nanizali 5 zaporednih točk (10:5). Čeprav so gostje znižali zaostanek (11:9), je napad Ljubljančanov še naprej deloval neubranljivo in pridno so nabirali točke ter znova povišali vodstvo (15:11). Borbeni Dolenjci našli način, da izenačijo (18:18), tik pred končnico pa so prvič na tekmi tudi povedli (20:19). V zanimivem zaključku so na koncu uspešnejši bili domačini, ki so z napako Kumra osvojili prvi niz (27:25).

Zmaji so nadaljevali v svojem slogu in ponovno prevzeli pobudo (10:6). Tokrat niso dovolili, da bi gostje ogrozili njihovo vodstvo in z napadalnimi udarci višali prednost (23:16). Brez večjih težav so nadzorovali potek dogajanja in prednost pretvorili v vodstvo z 2:0 v nizih (25:20).

V tretjem nizu so Novomeščani popustili in hitro je na semaforju pisalo 10 točk v prid ljubljanske ekipe (18:8), ki so rutinirano srečanje zaključili z rezultatom 25:11.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da smo spremljali tekmo s pravim pristopom na obeh straneh. Ekipa Krke je igrala dobro obrambo, saj so se kljub našim dodelanim napadom dotaknili žoge. Tekma je bila solidna, mogoče malo negotovosti v prvem nizu, ampak sem s prikazanim zadovoljen.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?