Novice

Lahko po ruskih padejo še nemški prvaki?

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana po ruskih gostijo nemške prvake. V vročem Tivoliju bodo z Berlin Recycling Volleys moči pomerili danes ob 18. uri.

Motivacije pred domačimi gledalci ne manjka, res pa je, da so Nemci na papirju sicer lažji nasprotnik v primerjavi z ruskimi ekipami, a še vedno precej neugoden tekmec. ''Berlin je tehnično odlična ekipa, imajo tudi zelo dobrega korektorja Benjamina Patcha, ki nam je na prvi tekmi delal veliko preglavic. Kasneje se je poškodoval, vendar sedaj je že nazaj na igrišču. V domači dvorani moramo pritisniti s servisom, da jih oddaljimo od mreže in potem moramo iskati naše priložnosti, je pred obračunom dejal sprejemalec zmajev Jan Pokeršnik.

Napad Nemcev dirigira dobitnik olimpijske zlate medalje Sergej Grankin, ki je prava uganka za nasprotnike. "Grankin je res vrhunski podajalec, tako da nam sigurno ne bo prinesel nič dobrega. Vsi blokerji so nekoliko potožili, da je proti njemu zelo težko igrat, saj odlično podaja, zato pa tudi moramo dobro servirati, da onemogočimo podajalcu, da razigra soigralce." Da bo potrebno vršiti pritisk s servisom je načrt stratega zmajev Matije Pleška: "Absolutno bo potrebno na začetku dobro servirati, da jih odmaknemo od mreže, saj je reševati žoge na mreži ena na ena proti njim zelo težko. Servis bo ključnega pomena. Upam in verjamem, da bodo moji igralci dobro razpoloženi, sicer že nekaj časa nismo trenirali v dvorani Tivoli, ker prenavljajo prostore, ampak stavimo na karto začetnega udarca, sicer nam bo zelo težko."

Kljub zgodovinski zmagi nad ruskimi prvaki pa poudarja, da je Berlin od vseh ekip v skupini morda celo najtežja. »Pri Rusih vemo, kaj pričakovati. Igrajo zelo fizično odbojko, rešujejo krizne momente individualno z visokimi napadalci. Berlinčani pa so bistveno težje berljiva ekipa, bolj raznovrstni tako v napadu kot v obrambi in kolikor smešno se sliši, nam še najmanj ležijo. S postavo nas ne morejo presenetiti, tudi dobro smo preučili, kaj delajo njihovi napadalci, toda imajo odličnega podajalca, ki namere dobro skriva. Bomo videli, koliko nam bodo pustili igrati oziroma koliko bomo razigrani.«

Z glasno podporo s tribun smo v Sloveniji dokazali, da je vse mogoče, zato ustvarimo nov zgodovinski rezultat skupaj tudi tokrat. Vstopnice so dostopne na Eventimovih prodajnih mestih ali na >> http://tiny.cc/q2lojz.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?