Novice

Le še zmaga do finala

Panvita Pomgrad : ACH Volley Ljubljana 0:3

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (17), Babkov (14), Kovačič, Purić (3), Pavlović (7), Satler, Pleško (12), Brulec (4), Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik (6), Videčnik.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Ratkai s, Grut (6), Rojnik (11), Felkar, Ratkai J., Flisar (8), Javornik (5), Bogožalec (17), Bedrač, Hrastovec, Kasnik (1).

Začela se je borba za uvrstitev v finale državnega tekmovanja. ACH Volley Ljubljana je gostoval v Murski Soboti, kjer je po počasnem začetku le slavil s 3:0 proti Panviti Pomgrad. Povratna tekma bo to soboto ob 16. uri v Tivoliju.

Zmaji so začeli precej zadržano, kar so na drugi strani Prekmurci pridoma izkoristili in povedli s 5 točkami prednosti (13:18). Ljubljančani so se po dvotedenskem tekmovalnem počitku le nekoliko ogreli in s čvrstimi bloki začeli nabirati točke (18:20). V končnici niza so z zaključkom organizatorja Brulca prešli v vodstvo (22:21) in po podaljšani igri uspeli slaviti v prvem dejanju polfinala (26:24).

Tudi v drugem nizu so gostitelji držali korak s slovenskimi prvaki. Ko je že kazalo, da so si oranžni zmaji priigrali varno prednost 3 točk (19:16), so nasprotniki izenačili. Odgovor gostujočih odbojkarjev pa je bil fantastičen – v nadaljevanju so nanizali 5 zaporednih točk (24:19) in niz rutinirano zapečatili (25:20).

Domačini so suvereno odprli 3. niz (5:8), nato pa so zmaji našli priključek (12:12). V nadaljevanju so ponovno dovolili gostiteljem, da so končnico niza začeli s 3 točkami prednosti (19:22), nato pa po scenariju iz prejšnjih nizov zbrano odigrali v zaključku in najprej izenačili (22:22), nekaj akcij kasneje pa se veselili prve polfinalne zmage (26:24).

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Vedeli smo, da bo težka tekma z domačini, ki so danes izjemno servirali. Mi smo igrali nekoliko v krču, se le pozna, da smo bili 14 dni brez tekem. Vseeno nam je uspelo pravočasno odreagirat in stabilizirat igro. V domači dvorani verjamem, da bomo odigrali bolje, predvsem bolj agresivno, danes pa smo storili to, kar smo morali – zmagati v gosteh.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?