Novice

Ligo prvakov zaključili s točko

ACH Volley Ljubljana : Fakel Novy Urengoy 2:3 (-18, 23, 20, -18, -11)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 20, Kumer, Purić 1, Pavlović 10, Satler, Dagostino, Đirlić 9, Okroglič, Vilimanović 6, Pokeršnik 10, Videčnik 5, Kök 8.

Fakel Novy Urengoy: Shoji, Gutsalyuk 9, Kolenkovskii 15, Ananiev, Stulenkov, Kolodinskiy, Shipotko 12, Antipkin 1, Bogdan 24, Bezrukov, Padar 3, Volkov, Petrushov, Kimerov 13.

Odbojkarji ACH Volleyja sov zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov za slovo od evropskih tekmovanj v tej sezoni po dobri borbi in petih nizih pravkar morali priznati premoč najboljšemu moštvuskupine B, ruskemu Fakelu iz Novega Urengoja.

Oranžni zmaji so se častno poslovili od lige prvakov, potem ko so proti ruskemu prvaku iz Novega Urengoja osvojili točko.Proti Rusom so prikazali eno od boljših predstav skozi tri nize, na koncu pa vseeno priznali premoč tekmecu po še tretjem obračunu, ki se je v Ljubljani končal v odločilnem petem nizu.

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvem nizu korak z močnim nasprotnikom držali do rezultata 11:11, nato pa so gostje z delnim rezultatom 5:0 napravili razliko, ki sojo brez večjih težav zadržali do konca prvega niza. Tega so dobili s 25:18.

Ljubljanska ekipa je v drugem nizu pokazala povem drugačen obraz. Gostje so vodili le z izidom 1:0, nato pa so pobudo prevzeli gostitelji, ki so v drugem nizu vodili tudi s +8 (22:14), a so odbojkarji ruskega Fakela ob koncu ujeli priključek (23:22). Ob koncu so se domači znova zbrali in niz pripeljali v svojo korist.

Podoben scenarij je sledil tudi v tretjem nizu, v katerem so bili slovenski prvaki boljši nasprotnik,ves čas so vodili, največ s sedmimi točkami naskoka, na koncu so tretji niz dobili s 25:20.

Fakel je v četrtem nizu znova stopil na plin, gostitelji pa niso zmogli slediti ritmu odbojkarjev ruskega kluba, ti so bili ves čas v zanesljivi prednosti. Gostje so četrti niz dobili z identičnim rezultatom kot prvega (18:25).

V odločilnem petem nizu so bili odbojkarji ACH v stiku s favoriziranimi gostitelji do izida 5:5, nato pa so gostje prevzeli vajeti v svoje roke, ljubljanska ekipa je še ujela priključek (11:12), a so gostje na koncu prišli do zmage s 15:11.Vseeno je treba poudariti, da so Rusi v Ljubljano prišli oslabljeni, zaigrali pa so v močno premešani zasedbi v primerjavi s prvo tekmo sredi decembra lani.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja: "Mogoče smo imeli premedel začetek četrtega niza, ker bi tekmo lahko pripeljali domov s 3:1. Potem pa je šlo, kot je šlo. Mordaso v petem nizu pri določenih žogah odločale izkušnje, a preprosto so Rusi vzeli, kar smo jim ponudili. So tako izkušeni in dobro plačani, da so tekmo obrnili v svojokorist, mi pa bomo priložnosti iskali drugje. V sezoni sem zadovoljen s pristopom vseh igralcev, rezultatsko pa bi lahko bilo in bi moralo biti bolje. Na nobeni tekmi nismo bili nadigrani, kljub temu, da smo igrali proti velikanom. Veseli me tudi, da so nekateri mladi pokazali, da je nanje vredno računati."

Matej Kök, igralec ACH Volleyja: "Podoben poraz kot proti Berlinu, a tokrat je še težje. Danes smo imeli vse v svojih rokah in sami smo si krivi. Preveč smo popustili v četrtem nizu. Prav tako v petem nizu, težko jih je uloviti, ko se razigrajo. Nekaj igralcev je bilo na trenutke previsokih za nas ... Ponavljali smo iste napake kot na prejšnji tekmi, energija upade in potem je to kot plaz, ki ga je težko ustaviti. Škoda."

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?