Novice

Ljubljančani brez pravega odgovora proti Berlinu

Berlin Recycling Volleys : ACH Volley Ljubljana 3:0 (19, 20, 13)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 1, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 12, Videčnik 2, Kök 3, Djurić 12, Vučićević 4.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Le-Roux, Moraes, Michelucci 11, Grankin 4, Baghdady, Brehme 11, Carle 10, Zenger, Kessel, Tuia, Patch 10, Carbonera 12, Pujol.

Po dveh mesecih so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v ligi prvakov znova pomerili proti neugodni ekipi Berlin Recycling Volleys. Tudi tokrat slovenski prvaki niso našli pravega odgovora na igro Nemcev, ki so slavili s 3:0 (19, 20, 13).

Nemški prvaki so srečanje pričeli odločno in z asom sprejemalca Tuije ter dvema zaporednima blokoma povedli s 6:2, v naslednji akciji pa je Carle pristavil svoj delež za razliko petih točk (7:2). Z napako Djurića na začetnem udarcu so zmaji zaostajali že za sedem (11:4). Začetek niza je tako povsem pripadel tekmecem Ljubljančanom, ki so si priigrali težko ulovljivo prednost. To so sicer borbeni Slovenci z dvema napadoma Pokeršnika in blokom Djurića prepolovili (14:10), a Nemci niso popustili. Kmalu so igralci Berlina s točko Carleja znova ušli na +7 (20:13) in zanesljivo osvojili prvi niz (25:19).

Ljubljančani so bolje vstopili v drugega in do sredine tega držali stik s tekmeci (12:11), nato pa so nemški prvaki počasi začeli stopnjevati tempo (15:12). Z asom Ropreta so zmaji še bili v dobrem položaju (17:15), a Nemci so v končnico vstopili s prednostjo štirih točk (20:16), kar so suvereno pretopili v vodstvo z 2:0 v nizih. Za 25:20 je zaključil bloker Brehme.

V tretjem se je ponovila zgodba prvega niza. Sproščeni Nemci so bili že povsem na začetku nezaustavljivi in z asom Tuije dosegli svojo osmo točko, medtem ko sta bili na računu zmajev le dve. Berlinčani so nadaljevali v svojem ritmu (15:8), na drugi strani pa Ljubljančani niso našli rešitve za nemško igro (25:13). Strateg ljubljanske ekipe je poizkušal z različnimi kombinacijami in na mesto korektorja še pred zaključkom drugega niza v igro namesto Djurića poslal Vučićevića, precej hitro pa je prišlo do spremembe na sprejemu, ko je Okroglič za niz in pol zamenjal Köka. V samem zaključku tekme je Djurić zaigral tudi kot srednji bloker. Z današnjim porazom so se tako možnosti za napredovanje v četrtfinale popolnoma zaprle.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes je šlo narobe skoraj vse. Trenutno res nisem zadovoljen. Z začetnim udarcem nismo dovolj pritisnili na nasprotnike, načrtovali smo, da bomo odmaknili Berlinčane proč od mreže, a to nam ni uspelo. Je pa to uspelo njim narediti nam. Imeli smo enega razpoloženega igralca, Jana Pokeršnika, ostalo pa je bilo precej šibko. Z blok obrambo nismo tekmecem naredili nobene škode, imeli smo le dva bloka in nekaj dotikov. Nemci pa so nas z blokom zaustavili devetkrat in nanizali osem asov. Proti Berlinu je težko igrati, saj nam njihova igra, taktika ne ustrezata, kljub temu pa sem pričakoval več in sem resnično razočaran.''Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?