Novice

Ljubljančani klonili v Kanalu

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana 3:1 (20, -22, 19, 21)

Salonit Anhovo: Boharev 6, Šarić, Jereb, Filiputti, Karnel 3, Kavčič, Maretič, Radosavljević 18, Peterlin 17, Kovačič, Tomič 1, Vrtovec 7, Basaneže 11.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 6, Pernuš, Pavlović 3, Okroglič 7, Rutar, Pokeršnik 8, Videčnik 8, Kök 10, Djurić 11, Vučićević 8, Kumer.

V drugem krogu Sportklub prve lige so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana gostovali v Kanalu pri Salonitu Anhovo, katerim so morali po štirih nizih priznati premoč. Na drugi strani mreže sta bila razpoložena Marko Radosavljević z 18 in Fran Peterlin s 17 točkami.

Domačini so pričeli odločno in z blokom Basaneže povedli z 9:6. Znova so bili učinkoviti v obrambi, ko je Radosavljević zaustavil korektorja zmajev Djurića (11:7) in prvič na srečanju je s polminutnim odmorom nalet Primorcev poskušal prekiniti trener gostov Matija Pleško. Z asom Djurića in napako pri mreži gostiteljev so se slovenski prvaki približali (15:13), toda Kanalci so izkoristili nezbranost na sprejemu in v obrambi zmajev ter znova povedli za štiri točke (17:13). Z napadom Pokeršnika so gostje znižali na le točko zaostanka (20:19), a so domačini v končnici pokazali suvereno igro in povedli z 1:0 (25:20).

V drugem nizu se je nadaljevala borbena igra na obeh straneh, pobudo so na začetku ponovno prevzeli odbojkarji Salonita (6:3), vendar so z napadom Pavlovića in uspešnim blokom zmaji izenačili (6:6). Ekipi sta držali korak skupaj vse do končnice, potem pa so si Ljubljančani priigrali oprijemljivo prednost treh točk in niz zaključili z blokom (22:25).

Napeto vzdušje je prevladovalo tudi v tretjem nizu, ko so gostje nenehno lovili domačine. Ti so trdno držali vodstvo treh točk, ki so si jih priborili z uspešnimi napadi, v zaključku niza pa so se izkazali z blok obrambo. Za 22:18 je na pravem mestu stal Basaneže, v naslednji akciji pa je napad Pokeršnika prekinil Peterlin. Brez težav so zaključili tretji niz v svojo korist s 25:19.

V četrtem nizu so Kanalci ujeli goste na sedmi točki. Z napako pri podaji, blokom Vrtovca in novi napaki pri mreži pa so se zmaji hitro znašli v zaostanku treh točk. Z blokom Bohareva nad Okrogličem se je razlika povišala na štiri (14:10), po uspešnem napadu gostiteljev pa na pet točk. Ljubljančani so iskali svoje priložnosti in ta se je ponudila v zaključku niza (22:20), a so napad slovenskih prvakov Primorci zaustavili s čvrstim blokom in tako niso dovolili gostom, da bi se približali na le točko zaostanka. Prvo zaključno žogo je izkoristil Boharev in z zmago s 3:1 (25:21) je Salonit Anhovo trenutno vodilno moštvo v slovenski ligi.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?