Novice

Ljubljančani pokazali karakter, a Zenit se ni dal

Zenit Kazan : ACH Volley Ljubljana 3:1 (16, -19, 23, 26)

Zenit Kazan: Voronkov, Surmačevski, Volvich 9, Alekno 2, Volkov 7, Ngapet 12, Bednorz 17, Krotkov, Butko 1, Kononov 1, Zemčenok, Smolyar, Golubov, Mihailov 20.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 1, Pernuš, Toukhteh 7, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 6, Videčnik 9, Kök 9, Tzourits 21, Vučićević.

Po izvrstni borbeni igri so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana morali priznati premoč Zenitu iz Kazana, ki je v Berlinu slavil s 3:1. Zmaji so pokazali pravi karakter in dali jasno vedeti, da mesta za napredovanje v ligi prvakov še niso oddana. Dokončna razvrstitev bo znana februarja v Kazanu.

Slovenski prvaki so v tekmo stopili zelo dobro. Z blokom Ropreta so povedli z 8:6, za tri točke prednosti pa je že v naslednji akciji z asom poskrbel Videčnik (9:6). Zmaji so z napadom Djurića držali vodstvo v svojih rokah (10:7), a Rusi so z blokom Volvicha izenačili na 13:13. Z Bednorzem na začetnem udarcu pa so odbojkarji Zenita pričeli stopnjevati tempo in z delnim izidom 6:0 odločili prvi niz (16:25).

Drugi niz so zmaji pričeli še bolj odločno. Z dvema zaporednima točkama Köka so povedli s 5:3, z blokom Videčnika pa so Ljubljančani že imeli zalogo 6 točk (10:4), ki jih niso več izpustili iz rok. Razigral se je Djurić, Rusi pa so imeli težave pri sprejemu na začetni udarec Toukhteha, ki je z asom dosegel 18. točko (18:9). Slovenski prvaki so do konca brez težav nadzorovali zaključek drugega niza, ki so ga osvojili s 25:19.

Tudi začetek tretjega niza je obetal vrhunsko predstavo zmajev, ki so nemudoma povedli s 3:1. Z asom Mihajlova so Rusi prešli v vodstvo, toda večje razlike jim ni uspelo narediti. Zmaji so uspeli razviti svojo igro, predvsem na račun dobrega servisa. Še najvišjo prednost so si odbojkarji Zenita priigrali z blokom za 16:13, vendar so Ljubljančani že izenačili na 18. točki. Pričakovali smo napeto končnico, v katero so Slovenci vstopili z dvema točkama zaostanka (20:22), vendar so na začetni udarec Toukhteha in zaključkom Djurića uspeli izenačiti (22:22). Borbeni zmaji so se borili do zadnje točke, ampak niz je z asom za Ruse zaključil Poljak Bednorz (23:25).

Slovenci so še naprej pritiskali z začetnim udarcem in držali stik s favoriziranimi Rusi (6:6), ki jim servis v četrtem nizu ni stekel. Ekipi sta bili zelo izenačeni skozi celoten niz in jasno je bilo, da bo o zmagovalcu odločala končnica. Z novo napako Zenita na začetnem udarcu so zmaji imeli priložnost za osvojitev niza (24:23), ki pa je žal niso izkoristili. Na koncu je srečanje z močnim zaključkom odločil Ngapet pri rezultatu 26:28.

Gregor Ropret, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''S samo igro in borbo smo danes res lahko zelo zadovoljni. Škoda, da mogoče tega nismo pokazali že v torek proti Berlinu, ker sem prepričan, da bi bil rezultat močno drugačen. Vemo, kaj ACH zmore, igrali smo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi in jih držali cel čas. Dobra predstava in popotnica za naprej. Kljub vsemu mislim, da jim nismo nič podarili, tudi v končnicah ne. To so igralci svetovnega kova, ki ravno kadar potrebujejo, najdejo tisto potezo več in to se je videlo v obeh zadnjih setih. V prejšnjem z odličnim servisom, na koncu pa z napadom Ngapeta. Težko si je karkoli očitat, na nas je, da ta nivo vzdržujemo sedaj vsak trening, vsako tekmo in da gremo s takšno formo v Kazan.''

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Današnji Kazan je bil premagljiv, mi pa nismo izkoristili priložnosti, naj pa v isti sapi povem, da sem bil danes zadovoljen s prav vsakim igralcem ACH-ja na igrišču. Predstavljali so ACH tako, kot se ga mora in s tem tudi sebe in igrali tako odbojko, kot nam je všeč. S prikazanim sem zadovoljen, ampak rezultat bi lahko bil drugačen.''
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?