Novice

Ljubljančani strli odpor motiviranih Hoč

ACH Volley Ljubljana : OK Hoče 3:1 (20, -23, 24, 16)

Hala Tivoli, 7. 10. 2017, 75 gledalcev sodnika: Markelj Blaž (Bled), Pevc Anton (Škofja Loka)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov, Kovačič, Purić, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik.

OK HOČE: Radović, Drvarič, Orthaber, Planinšič, Cafuta, Šijanec, Ledinek, Špindler, Lobnik, Franc, Mantha, Berglez, Šikanič, Kšela.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so se v 1. krogu 1. DOL za moške na domačih tleh pomerili proti OK Hoče. Sezono so začeli uspešno, saj so dvema zmagama v srednjeevropskem pokalu dodali še prvo v državnem prvenstvu. Od Hočanov so bili boljši s 3:1.

Prvi niz so bolje začeli domačini in z asom Đirlića povedli s 7:4. Priigrano razliko 3 točk so oranžni zmaji držali vse do rezultata 12:9, nato pa so jo zahvaljujoč dobrim servisom Uroša Pavlovića do drugega tehničnega odmora podvojili. Proti zaključku niza so malo popustili, saj so se odbojkarji Hoč z delnim izidom 5:0 približali na 23:19, toda s 25:20 zasluženo pripeljali niz do konca.

Uvod v drugi niz se ni začel po pričakovanju Ljubljančanov. Odbojkarji Hoč so namreč začeli odlično in s 6:2 prešli prvič na tekmi v vodstvo. Tudi v nadaljevanju niso popuščali in pri rezultatu 16:9 za goste je domači trener Zoran Kedačič ukrepal z menjavo – v boj je namesto podajalca Jana Brulca in Rusa Dimitrija Babkova poslal izkušenega Roka Satlerja in novinca Mateja Mihajlovića. Razlika se je stopila na 3 točke (18:21), vendar so gostje predvsem v napadu ostali zbrani do konca in niz z rezultatom 25:23 zapečatili.

Tretji niz se na začetku pravzaprav ni razlikoval od drugega. Bolje so začeli Hočani in s 5:2 ponovili vodstvo iz prejšnjega niza. Oranžni zmaji so se z učinkovitimi napadi Mateja Mihajlovića približali na dve točke zaostanka (6:8), nato pa uspeli izenačiti na 9:9. Do konca niza sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa so s 26:24 Ljubljančani uspeli niz pripeljati domov.

Na začetku četrtega niza so Hočani še držali priključek, nato pa so na prvi tehnični odmor odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana odšli s prednostjo 4 točk. Domačini so s številnimi uspešnimi bloki in servisi našli odgovor na napadalne udarce Hočanov in poskrbeli, da so v zadnjem nizu s suverenim rezultatom 25:16 prišli do uvodne zmage v državnem prvenstvu.

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Zelo dobro smo odprli tekmo in bili suvereni v napadu. Nasprotniki pa so potem enostavno dali v višjo prestavo in odlično servirali. Za moj okus so igrali vrhunsko odbojko, dajali so od sebe 120 odstotkov. Upam, da bodo proti vsem ekipam tako odigrali. Tudi vse čestitke mojim fantom, da so uspeli ustavit njihov napad in obrnili tekmo v svojo korist.''

Aleš Andlovič, trener OK Hoče: ''V Tivoli smo prišli z namenom, da čim bolje prodamo svojo kožo in mislim da smo z borbeno igro to tudi uresničili. Nihče se ne bi branil, če bi ACH Volleyju Ljubljana odščipnili kakšno točko, vendar smo s prikazanim kljub temu zadovoljni.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?