Novice

Ljubljančani ubranili naslov

Odbojkarji ACH Volleyja so v finalu zaključnega turnirja Pokala Slovenije v Kamniku premagali Merkur Maribor s 3:1 (-22, 22, 17, 14). Za Ljubljančane, ki so v polfinalu s 3:0 premagali Hišo na kolesih Triglav, je to dvanajsta pokalna lovorika, Mariborčani, ki so v polfinalu s 3:2 presenetili domači Calcit Volley, pa so ostali pri štirih.

ACH Volley Ljubljana – Merkur Maribor  3:1 (-22, 22, 17, 14)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 450, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

ACH Volley: Flajs, Vučićević 22, Kumer (L), Purič, Pavlović 7, Satler, Dagostino (L), Đirlić 2, Okroglič 12, Vilimanović 1, Pokeršnik 14, Videčnik 6, Kök. Trener: Matija Pleško.

Merkur Maribor: Herman, Hafner, Boroja (L), Mulec 5, Detela 2, Koblar, Možič 17, Košenina 11, Dukarič, Donik, Bračko, Uremovič 7, Kovačič, Planinšič 2, Bogožalec 6. Trener: Sebastijan Škorc.

V soboto so Mariborčani v drugem polfinalu priredili veliko presenečenje in v tie-breaku premagali Calcit Volley. Zanje je bil to prvi finale po štirinajstih letih, ko so v Kanalu v finalu premagali Salonit Anhovo. Zanimivo je, da takrat na tem zaključnem turnirju ni bilo ACH Volleyja, ki je leta 2005 prišel do svoje prve pokalne lovorike, nato pa jo je osvojil še desetkrat. V soboto so Ljubljančani v polfinalu brez težav premagali Hišo na kolesih Triglav. Obe tekmi v letošnji sezoni v srednjeevropski ligi med ljubljanskimi in mariborskimi odbojkarji pa so dobili branilci pokalnega naslova.

Tudi v finalni obračun z Ljubljančani so varovanci Sebastijana Škorca vstopili z veliko želje po uspehu. Čeprav se je sobotna tekma s Kamničani končala šele ob 23:25, so imeli dovolj časa za regeneracijo. Do osme točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, z asom Aljoše Bogožalca pa so Mariborčani prvi prišli do dveh točk prednosti (9:11). Mladi Rok Možič je poskrbel za plus tri (13:10), Alan Košenina za plus štiri (16:12), nekaj pozneje celo za plus pet (18:13). Matija Pleško je vzel še svoj drugi polminutni odmor, s tremi zaporednimi točkami pa so se njegovi varovanci Mariborčanom približali na dve točki zaostanka (17:19), z blokom Jureta Okrogliča le še na točko (20:21), vendar je bilo tudi vse, kar je Ljubljančanom uspelo v tem nizu. Jan Mulec je svoji ekipi priboril tri zaključne žoge, po napaki ACH Volleyja na servisu so izkoristili drugo.

Po izgubljenem uvodnem nizu so se ljubljanski odbojkarji drugega začeli veliko bolj odločno. Že na začetku so povedli s 5:2, po asu Nebojše Vilimanovića je bilo 10:6, še lažje so zadihali po točki Jana Pokeršnika (13:8). Mariborski trener Sebastijan Škorc je posegel še po drugem polminutnem odmoru in čeprav so njegovi varovanci zaostajali tudi že z 11:17, so se na servis Alana Košenine Ljubljančanom približali le na točko zaostanka (16:17). Za svoj drugi polminutni odmor se je odločil še Matija Pleško, vendar s tem pohoda mariborske ekipe še ni zaustavil, saj je Košenina izid na 20. točki izenačil, nato pa poskrbel njeno vodstvo z 21:20. Toda v odločilnih trenutkih so bili bolj zbrani bolj izkušeni odbojkarji v oranžnih dresih ter z blokoma Uroša Pavloviča in Jana Pokeršnika prišli do izenačenja v nizih.

V tretjem nizu je ACH Volley prvič povedel po dveh asih Božidarja Vučićevića (7:5), svojo prednost pa je na servis Jureta Okrogliča povečal na pet točk (13:8). Mariborski sprejem sicer ni bil več tako stabilen kot v prvih dveh nizih, zato pa v polju zanje še vedno ni bilo izgubljene žoge. Ljubljančani so se morali prav za vsako točko pošteno potruditi, da so prišli do nje, za mirnejšo končnico pa je s svojimi servisi spet poskrbel Okroglič, saj so Mariborčani zaostali že za osem točk (13:21). Razlika osmih točk je bila tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Matic Videčnik.

Četrti niz so bolje začeli ljubljanski odbojkarji, ki so z blokom Uroša Pavloviča povedli s 5:2, prednosti pa nato niso več izpustili iz rok. Naporna sinočnja tekma s Calcit Volleyjem je vendarle pustila posledice v mariborski ekipi, ki ji je popustila zbranost, na drugi strani pa so Ljubljančani še naprej pritiskali s servisi in po novem asu Okrogliča so prišli do šestih točk prednosti (10:4). Vseh upov po petem nizu je bilo za mariborsko ekipo konec po asu Vučićevića, saj so takrat zaostajali že za neulovljivih deset točk (10:20).

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?