Novice

LP: Za uvod proti Friedrichshafnu

Jutri slovenski odbojkarski prvaki začenjajo z nastopi v najelitnejšem odbojkarskem tekmovanju – Ligi prvakov. Prvi nasprotnik zmajev v skupini C bo nemška ekipa Friedrichshafen, ki jih vodi selektor svetovnih prvakov Poljakov, Vital Heynen.

Letošnjo zasedbo petnajstkratnih državnih prvakov, ki so v slovenskem prvenstvu trenutno edina neporažena ekipa, čaka prvič v tej sezoni težji preizkus. Svojo formo bodo testirali proti nemškim podprvakom, za katere trener Urnaut meni, da na domačih tleh predvsem dobro servirajo, točko pa nasprotniku mnogokrat zadajo z vrhunskim blokom. ''So kompletna ekipa, saj igrajo zelo dobro na vseh položajih.'' Tudi za igro svojih varovancev meni, da je na visokem nivoju. ''Dejstvo pa je, da bomo morali dobro servirati in sprejemati, če bomo želeli igrati z njimi. V tekmo gremo s pozitivno mentaliteto in seveda na zmago,'' je še dodal strateg Ljubljančanov, ki ima v svoji karieri bogate izkušnje z nemškimi moštvi. Kot igralec v sezoni 2002/2003 in kot glavni trener leta 2009 je bil del aktualnih nemških prvakov, danes imenovanih Berlin Recycling Volleys. Bo pa jutrišnje srečanje tudi nekakšen ''spopad sosedov'', saj sta Vital in Andrej v Belgiji, kjer oba živita, namreč soseda.

Čeprav na zadnjih dveh tekmah zaradi bolezni ni igral reprezentant Jani Kovačič, je ta včeraj že normalno treniral in bo lahko pomagal soigralcem v Friedrichashafnu. Tekma se bo začela ob 20. uri, prenos pa bo na Sport klubu 1.

FOTO: Matic Eržen

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?