Novice

Maraton za konec leta

ACH Volley Ljubljana : Bystrina Nitra 3:2 (-14, -21, 25, 17, 5)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (6), Babkov (13), Kovačič, Purić (5), Pavlović (9), Satler (7), Pleško (11), Brulec (2), Planinc, Kök, Mihajlović (13), Pokeršnik (3).

Bystrina Nitra: Rehak (9), Wawrzynczyk (18), Menner (13), Hupka, Zatko, Porubsky (3), Kašper, Mačuha (11), Szazvai, Hornik (9), Malina, Kostolani (7).

Pokal MEVZA, Hala Tivoli, 30. december 2017, 60 gledalcev, 1. sodnik: Isajlović Siniša (AUT), 2. Sodnik: Milinović Miroslav (CRO).

Na zadnji tekmi v letu 2017 so oranžni zmaji zaigrali na domačih tleh v pokalu MEVZA proti klubu Bystrina Nitra. Začetek ni bil bleščeč, so pa karakter na igrišču v drugem delu tekme pokazali izkušeni zmaji, ki so priigrali zmago s 3:2.

Ni se začelo po željah gostiteljev, saj so si do prvega tehničnega odmora nabrali zaostanek 4 točk (4:8). Slovaki niso popuščali in vodstvo predvsem zaradi napak Ljubljančanov še povišali (11:18). Tudi v nadaljevanju zmaji niso našli pravega odgovora na napad tekmecev in izgubili prvi niz precej gladko z rezultatom 14:25.

Tako kot v prvem so si tudi v drugem nizu Slovaki priigrali prednost 4 točk (6:10). Tokrat so bili slovenski prvaki dovolj zbrani, da so se približali (10:11), vendar so z dobrim začetnim udarcem in učinkovitim napadom gostje do drugega tehničnega odmora ponovno pobegnili, tokrat za 5 točk (11:16). Domačini so se trudili najti priključek (19:22), a v končnici so Slovaki zadržali vodstvo in povedli z 2:0 (21:25).

V tretjem nizu so zmaji le našli svojo igro in z nekaj uspešnimi akcijami Mihajlovića in Pleška povedli s 13:8. Odbojkarji Bystrine Nitre se niso dali in se uspeli približati na točko zaostanka (19:18), vendar sta v napadu Ljubljančanov bila dovolj zbrana Babkov in Purić. Slednji je z blokom domačinom tudi zagotovil 23. točko (23:21), Mihajlović pa je našel luknjo v obrambi nasprotnikov in tako so imeli zmaji 2 priložnosti za zmanjšanje zaostanka z 1:2 v nizih. Žal ju niso uspeli takoj izkoristiti (24:24), so pa zato s servisom Pavlovića le zaključili niz z rezultatom 27:25.

Domačini so suvereno odprli četrti niz (12:3), enako prednost pa so obdržali tudi do drugega tehničnega odmora (16:7). To so le še povečevali, Babkov je pridobil 19. točko za gostitelje (19:9) in oranžni zmaji so si priborili neubranljivo prednost v 4. nizu, ki ga je zapečatil Satler v dvoboju pri mreži.

V petem nizu so po bombi Mihajlovića in bloku Pleška zmaji hitro pridobili prednost (6:2). Tudi v nadaljevanju so zmaji povsem nadvladali (10:3) in le pokazali svoje prave barve ter zaključili zadnje srečanje v letu 2017 z rezultatom 15:5.

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Predvsem mi ni bil všeč pristop, s katerim so igralci stopili danes na igrišče. Tekmo se mora odigrati korektno in profesionalno ne glede na to, kateri dan v letu je. Čestital bi igralcem s klopi, ki so prikazali vrhunsko igro danes in s pravo energijo rešili tekmo. Za prva dva niza pa brez komentarja.''

Marek Kardoš, trener Nitre: ''Dobro smo odigrali prva dva niza, nato pa nismo znali zaustaviti izkušenega Pleška. Žal se nam ni izšlo, vendar na splošno moram biti zadovoljen s tekmo.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?