Novice

Mariborčani odščipnili točko

Maribor : ACH Volley Ljubljana 2:3 (-19, 22, -19, 23, -10)

Maribor: Crnjanski 15, Planinšič 1, Mulec, Detela 29, Vrabl, Mejal, Herman, Križman, Uremović 8, Virtič, Plesec 24.

ACH Volley: Flajs 10, Đirlić, Babkov 23, Kovačič, Purič 2, Pavlović 10, Satler, Pleško, Brulec 1, Planinc, Kök 11, Mihajlović 3, Pokeršnik 5, Videčnik 11.

Dvorana Tabor, sodnika: Melavc (Šempeter), Valentar (Prevalje). 

Odbojkarji ACH Volleyja so v 2. krogu modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Maribor s 3:2 (19, -22, 19, -23 , 10). Ljubljančani tako tudi po 20. tekmi državnega prvenstva ostajajo neporaženi, so pa na gostovanju v Mariboru izgubili prvo točko v sezoni.

Prvi niz sicer še ni kazal, da bi lahko imeli gosti težave. Po izenačenem začetku so hitro prišli do prednosti štirih točk (7:11 ), domači so se še približali na točko zaostanka (14:15), toda blok je oranžnim zmajem omogočil, da so gladko prišli do vodstva z 1:0 (25:19).

Še boljši je bil začetek ACH Volleyja Ljubljana v drugem nizu, ko so ekspresno prišli do prednosti štirih točk, toda po tehničnem odmoru se jim je zaustavilo. Pojavile so se napake v napadu, kar so domači izkoristili in izenačili (22:25).

V tretjem nizu je Kedačič v igro poslal Brulca, zamenjal korektorja, namesto Petra Đirlića je na igrišče prišel Matej Mihajlović, videti je bilo, da so gostje ujeli ritem, saj so ušli že na začetku, niz pa kljub težavam s sprejemom gladko dobili (25:19).

Prav zaradi sprejema je v četrtem nizu priložnost dobil Pokeršnik, delo v tem elementu je dobro opravil, vendar je bil nerazpoložen v napadu, razlike v točkah ni zagotovil. Mariborčani so ves čas niza vodili, v končnici pa si priborili "tie break " (23:25). Toda v njem niso imeli prave možnosti. Ljubljančani so pokazali svoj pravi obraz, povedli s 7:2, prednost pa brez težav zadržali do konca (15:10). V naslednjem krogu, čez deset dni, bo ACH Volley Ljubljana gostil Calcit Volley, Maribor pa Hoče.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?