Novice

Mednarodni konec meseca v Tivoliju

Čeprav so si odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana že krepko pred koncem rednega dela srednjeevropske lige zagotovili mesto na zaključnem turnirju, bo vseeno zanimivo spremljati zadnja dva kroga na domačih tleh. Oranžni zmaji bodo v sredo in v četrtek v Tivoliju gostili Dobljane ter Zagrebčane.

Ne le, da bosta ti dve srečanji pravi generalki pred zadnjim obračunom Lige prvakov, ki čaka Ljubljančane 27. februarja doma proti francoskemu Chaumontu, temveč se bodo serijski slovenski prvaki vsekakor želeli oddolžiti Avstrijcem za edini letošnji poraz v ligi MEVZA. Naj spomnimo, na gostovanju v začetku novembra so serijski slovenski prvaki po petih nizih morali priznati premoč Posojilnici, barve katere uspešno branita nekdanja zmaja – Matej Mihajlović in Matej Kök. Ti z dvema porazoma zasedajo takoj za Ljubljančani trenutno drugo mesto na lestvici, ki pa še ni povsem zapečateno. Dobljani bodo na domačem zaključnem turnirju tudi branili lansko lovoriko. Vedno borbenim Zagrebčanom pa se je najboljša četverica za las izmuznila, saj so pred svojimi navijači s 3:2 izgubili proti avstrijskemu Waldviertlu. Tako kot Slovenci bodo tudi Avstrijci imeli na enem izmed vrhuncev sezone 2 predstavnika.

Oranžne zmaje tako čaka pestra druga polovica februarja, za piko na i pa bodo na predzadnji februarski dan pred domačimi navijači ponovno lovili prvo zmago v Ligi prvakov. Potem ko sta se dve skorajšnji izmuznili v zadnjem petem nizu, bi radi tekmovanje med elito končati na najboljši možen način, kar tudi poudarja trener Matija Pleško: ''Z Evropo še nismo zaključili in želja, da bi se od aktualne Lige prvakov poslovili z zmago, je velika.''

HALA TIVOLI
MEVZA | 20. februar 2019 ob 20h

ACH Volley Ljubljana : SK Posojilnica AICH/Dob

MEVZA | 21. februar 2019 ob 20h
ACH Volley Ljubljana : Zagreb Mladost

MEVZA | 27. februar 2019 ob 18h
ACH Volley Ljubljana : Chaumont

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?