Novice

Memorial Žarka Petrovića 2011

 

Novi Sad, 30. septembra – Moštvo ACH Volley Ljubljana je včeraj proti večeru že prispelo v Novi Sad, kjer že drugo leto zapored  poteka tridnevni mednarodni odbojkarski turnir, posvečen legendi srbske in vojvodinske odbojke, Žarku Petroviću. Turnir bo potekal od  30. septembra do 2. oktobra v  športni dvorani  Spens Vojvodina v Novem Sadu. Ob moštvu ACH Volleya, ki brani lanskoletno prvo mesto,  bodo na turnirju nastopile še ekipe NS seme Vojvodina, Budvanska Rivijera in Aris Marmouris. Tokrat se je moštvu ACH Volleya pridružil tudi podajalec Dejan Vinčić, doma pa je ostal bloker Matevž Kamnik, ki se trenutno posveča intenzivni rehabilitaciji poškodovanega levega gležnja.

 

Moštvo ACH Volleya je svoj prvi trening v četrtek zvečer opravilo v športni dvorani v Bačkom Petrovcu, danes pa  že v novosadski dvorani Spens, ki sprejme okrog dva tisoč gledalcev. Prvo tekmo pa bo ACH Volley odigral nocoj ob 19.30 uri proti gostiteljem turnirja, moštvu  NS seme Vojvodina. Glede na to, da je ACH Volley v vlogi branilca lanskoletnega naslova zmagovalca turnirja, bo boj za vsako točko, niz in tekmo še toliko bolj zanimiv. Čeprav je moštvo ACH Volley še precej daleč od uigranosti, saj je prvič skupaj nastopilo na mednarodnem turnirju v avstrijskem Pliberku minuli konec tedna, je razpoloženje v njihovih vrstah na izjemno visoki ravni in s tem tudi odločenost, da dajo vse od sebe in ubranijo lanskoletni naslov.

 

Sistem tekmovanja na Memorialu Žarka Petrovića bo potekel po sistemu »vsak z vsakim«, končni seštevek točk pa bo določil tudi vrstni red ekip ob koncu turnirja in dal odgovor na vprašanje, kdo bo letos zares zmagovalec. Nikola Marić, športni direktor OK Vojvodine, je na nedavni novinarski konferenci predstavil sodelujoče ekipe in med drugim izpostavil ambicioznost in uspešnost  naše ekipe ACH Volley, tako v pretekli kot prihajajoči sezoni. Poudaril je, da je ekipa ACH Volleya sestavljena iz  odličnih domačih igralcev in dobro izbranih legionarjev, ki jih vodi srbski reprezentančni selektor, in letošnji evropski prvak, Igor Kolakoviča. Vsekakor prisotnost takšne ekipe, kot je poudaril Marić, na omenjenem turnirju zagotavlja tri dni odlične odbojke. Ekipa Budvanske Rivijere, ki je za igralce ACH Volleya še posebej zanimiva, saj se bodo z njo čez slab mesec znova srečali v Stožicah v okviru Lige prvakov, je v tej sezoni dodobra  premešala igralski kader.  Ekipo so okrepili z mladim  kubanskim korektorjem Diasom, liberom črnogorske reprezentance Rašovićem, sprejemalcem, sicer levičarjem Stevanovićem,  hrvaškim reprezentantom Raičem, pogodbo je podaljšal tudi srednji bloker Marković, ki je postal kapetan ekipe. Razrešen je tudi »misterij«, kdo bo letos trener ekipe, saj tega podatka dolgo niso objavili - znova je Budvansko Rivijero prevzel lanskoletni prvi strateg, Veselin Vuković. Vsekakor gre za kvalitetno moštvo, ki bo eden glavnih rivalov ACH Volleya za osvojitev turnirja v Novem Sadu.

 

Grška ekipa Aris  Marmouris Thessaloniki zaradi gospodarske krize, ki jo preživlja Grčija, ni tako močna kot prejšnja leta, a še vedno gre za dostojnega nasprotnika z dolgoletno tradicijo. Domača ekipa Vojvodine se je glede na lansko sezono pomladila, kar pa ne pomeni, da ni sposobna odmevnih rezultatov. Prav mladost ji daje ambicijo in željo po dokazovanju. To je dokazala tudi na minulih pripravljalnih tekmah, kjer je z osvojitvijo mednarodnega  turnirja v Bolgariji pokazala, da gre za nasprotnika, ki ga ni za podcenjevati. Prireditelji pa še dodatno dvigajo navijaško vzdušje z informacijo, da naj bi se ekipi na igrišču pridružil tudi legenda srbske odbojke, 34-letni srednji bloker  Andrija Gerić, ki že celotno pripravljalno obdobje z njimi tudi trenira.  

 

Rezultatski potek tekem ACH Volleya v Novem Sadu bo možno v živo spremljati tudi preko naše spletne strani, za kar bo skrbel statistik ekipe, Mitja Torkar.

 

 • Program turnirja:


       30. september:

  • 17.00 - Aris Marmouris - Budvanska Rivijera

                        Svečana otvoritev turnirja

  • 19.30 - Vojvodina NS  - ACH Volley

              1. oktober:

  • 17.00 - Budvanska Rivijera - ACH Volley,
  • 19.30 - Vojvodina NS  - Aris Marmouris

            2. oktober:

  • 11.00 - ACH Volley - Aris Marmouris  
  • 13.30 - Vojvodina NS seme - Budvanska Rivijera 
  • Podelitev priznanj in zaključek turnirja

 

Odnosi z javnostmi


 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?