Novice

Mestni derbi zmajem

OK Črnuče : ACH Volley Ljubljana 0:3 (19, 13, 13)

OK Črnuče: Mihelčič, Hodžič (1), Vilar (2), Gornik (1), Tepič (5), Kumer (3), Marovt (1), Rutar (4), Slovnik (4), Valenčič (13).

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić (4), Pavlović (7), Satler, Pleško, Brulec (1), Đirlić (6), Okroglič, Mantha (11), Pokeršnik (12), Videčnik.

V drugem krogu državnega prvenstva smo spremljali mestni derbi. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so gostovali pri Črnučah, ki so prvič uradno zaigrali v novi športni dvorani. Zmaji so slavili prepričljivo s 3:0.

Slovenski prvaki, katerim se je v prvi postavi po krajši odsotnosti pridružil Pokeršnik, so hitro povedli (5:0). Čeprav so si na trenutke oranžni zmaji privoščili nekaj napak na sprejemu, niso ogrozili svoje prednosti (15:11) in tako prvi niz zanesljivo zaključili s 25:19.

V drugem nizu so zmaji brez težav strli odpor someščanov. Z zanesljivim sprejemom in napadom so nasprotnikom prepustili 13 točk (25:13).

Po boljšem začetku Črnuč, so v nadaljevanju oranžni zmaji po pričakovanjih prevzeli pobudo (15:8). V napadu je blestel Jori Mantha, ki je do tistega trenutka od 12 napadov zaključil 10 žog. Z zaključnim udarcem Purića so zmaji zabeležili še drugo tekmov državnem prvenstvu (25:13).

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes smo igrali dobro, predvsem pa skoncentrirano. Toliko, kolikor je bilo potrebno, da dosežemo rezultat 3:0.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?