Novice

Na koncu le do prve zmage

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana 2:3 (23, -16, -15, 22, -12)

Salonit Anhovo: Živanović 7, Česnik 3, Šarić, Nanut 1, Karnel, Basaneže 5, Kavčič 1, Maretić, Čabarkapa 15, Peterlin 2, Kovačič, Tomič 7, Vrtovec, Kuburović 16.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 4, Pavlović 3, Satler, Brulec, Đirlić 15, Okroglič 9, Mantha 3, Vilimanović 10, Pokeršnik22, Videčnik 12, Poluian 7.

Na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva sta se v Kanalu pomerila OK Salonit Anhovo in ACH Volley Ljubljana. Domačini so prikazali dobro igro, ki pa je niso uspeli kronati z zmago. Na koncu so s 3:2 slavili Ljubljančani.

Srečanje so bolje pričeli gostje, ki so povedli z 11:7, toda Salonit je na drugi strani začel uspešno zaključevati napade in najprej izenačil na 12. točki, nato pa še povedel z 18:16. Izenačen dvoboj v končnici prvega niza so pred glasnimi navijači s 25:23 v svojo korist pripeljali Primorci.

Tokrat so uspešen uvod (6:4) serijski slovenski prvaki nadgradili z izvrstnimi servisi Vilimanovića in vodstvo povišali na 13:8. Domačini niso našli odgovora na ljubljanski visok blok in brez težav izenačili na 1:1 v nizih (25:16).

V tretjem nizu so na igrišču prevladovali predvsem odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so si hitro priigrali visoko prednost (15:6). To so le še poviševali in pri rezultatu 21:11 je bilo jasno, da bo Salonit ta zaostanek težko nadokadil. Zmaji so tako povedli z 2:1 (25:15).

Četrti niz je ponovno spomnil na prvega, ko sta ekipi bili na igrišču enakovredni (10:10), pobudo pa so v nadaljevanju začeli prevzemati odbojkarji Salonita (14:11). Ti niso kazali znakov popuščanja in s hrabro igro so uspeli odvzeti še en niz slovenskim prvakom (22:25).

Podobno kot v predhodnem nizu so tudi v zadnjem več zbranosti na začetku prikazali domači (9:6). Ljubljančani so z blokom Đirlića ujeli priključek (10:10), z blokom Purića pa povedli (12:11). Na koncu so s 15:12 slavili gostje.

Matija Pleško: ''Kakorkoli obračam in si vrtim današnjo tekmo nazaj, je ACH ekipa, ki je v Sloveniji in v širši regiji vedno v takšnem položaju, da jo vsi napadajo. Vsi nas hočejo zrušit in če nisi s pravim pristopom in s pravo miselnostjo stoodstotno na tekmi, se ti to lahko hitro obrne proti tebi. Vse čestitke domači ekipi, šli so na glavo. Dobesedno na glavo. Tako pri servisu kot pri napadu. To se jim je vrnilo v dobljenih dveh nizih, lahko pa bi bili tudi trije in s tem dobljena tekma. V tem trenutku sem jezen sam nase, da nisem uspel sprovocirat svoje ekipe do te meje, da bi šli danes na to tekmo s tako energijo kot smo šli v tekme na zaključnem turnirju MEVZE. Potrebno bo v Ljubljani prikazati boljšo odbojko kot danes, če ne se nam ne piše nič dobrega. Imamo dan, dva da se 'resetiramo', kljub temu pa nočem zmanjševat hrabre igre domače ekipe.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?