Novice

Na koncu le do točke

ACH Volley Ljubljana : VfB Friedrichshafen 2:3 (21, -22, -16, 22, -7)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 9, Satler, Brulec 1, Đirlić 12, Okroglič 1, Mantha 2, Vilimanović, Pokeršnik 10, Videčnik 10, Poluian 21.

VfB Friedrichshafen: Boladz (20), Späth-Westerholt (5), Takvam (11), Sossenheimer (6), Aciobanitei (13), Protopsaltis, Janouch, Collin (1), Malescha (1), Günthör (14), Steuerwald, Petras (3), Redwitz (5).

Na peti tekmi Lige prvakov so se serijski slovenski prvaki pomerili proti nemškemu Friedrichshafnu. Čeprav obe ekipi zasedata zadnji dve mesti v skupini C, je vsaka točka pomembna in na svoj račun so domači igralci lahko prišteli še eno, žal pa sta dve odšli v Nemčijo.

Uvod tekme je spomnil na tisto novembra v gosteh in se je končal pri rezultatu 36:34 za Nemce. Tudi tokrat sta ekipi vstopili v tekmo enakovredno in nepopustljivo (15:15). Motivirani Ljubljančani z novim trenerjem na čelu so pred glasnim občinstvom zaigrali zbrano tudi v nadaljevanju in se z odličnimi bloki odcepili in priigrali manjšo prednost (18:16). Svetovni prvak Vital Heynen je ukrepal s polminutnim odmorom, vendar zmaji so prednost še poviševali, na koncu pa s prebrisanim napadom Poluiana izkoristili tretjo set točko za vodstvo z 1:0 (25:21).

Ljubljančani so nadaljevali z naletom in povedli z 12:9. Nemci so jih sicer z asom Aciobaniteia ujeli na 15. točki, vendar so z razpoloženim Poluianom oranžni zmaji držali rahlo prednost (19:18). Pred končnico niza je Friedrichshafen nanizal dve zaporedni točki in tokrat je svoje igralce na klop poklical Pleško (19:21), ki pa se niso uspeli vrniti in niz izgubili s 25:22.

Oranžni zmaji so tretji niz pričeli suvereno in na začetni udarec Brulca povedli s 3:0. Ponovno so bili v prednosti do sredine niza (12:10), vodili celo z 10:6, nato pa so serijo točk znova priigrali gostje (14:16), ki so uspešno iskali prazen prostor v igrišču in povedli z 20:16. Do konca niza domačini niso osvojili več točke in tako so Nemci povedli z 2:1 v nizih (16:25).

Kot vse nize do sedaj, so tudi tokrat bolje pričeli Slovenci (7:5). Nemci so jim sicer dihali za ovratnik (10:9), vendar zmaji niso popuščali (18:16). Pred zaključkom seta so imeli Ljubljančani vse niti v rokah (20:16), kar so tudi izkoristili in ponovno v Tivoliju predstavo podaljšali na 5 nizov (25:22).

Ravno petega niza pa slovenski prvaki niso najbolje odprli in so se hitro znašli v zaostanku (2:5). Nemci so prevladovali v napadu, na katerega zmaji niso našli odgovora (4:8). Po dveh srečnih servisih gostov pa je prednost znašala že debelih 6 točk (4:10), kar je zadoščalo za zmago s 3:2 (7:15)

Vital Heynen, trener Friedrichshafna: ''Sem smo prišli, da damo čim več igralcem priložnost za igro, kar smo tudi storili. Praktično vsi so stopili na igrišče in igrali nekaj časa. Mislim, da ni bila danes odigrana najboljša odbojka, na trenutke so bile lepe akcije, vendar bi lahko bilo dosti bolje. V petem nizu smo igrali precej pametno, kar mislim, da je odločilo tekmo.''

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Do nihanj je prišlo, ker nasprotna ekipa izvede kaj dobrega, pritisnejo s servisom, naredili dobre bloke in nasprotniki so nas na čelu z njihovim trenerjem, ki je zares vrhunski, prisilili v ta nihanja. Igralci so se trudili za vsako točko, puščali energijo na igrišču in s tem sem bil zadovoljen. Je pa res, da so to mladi fantje, ki potrebujejo svoj čas, da pridejo v rutiniran ritem takšnih tekem.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?