Novice

Na svoj račun dodali novo zmago

OK Mladost Brčko : ACH Volley Ljubljana 1:3 (-18, -20, 21, 20)

OK Mladost Brčko: Lukić, Delić 22, Trakić 1, Ćendić 5, Čolo 8, Eminović, Vojak 8, Gajić 6, Vidović 3, Divljan 4, Tanić, Čirić.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Kumer, Purić 12, Pavlović 6, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 19, Okroglič 10, Vilimanović 5, Pokeršnik 14, Videčnik.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na peti tekmi sezone gostovali v Brčkem, kamor so pripotovali brez Mateja Köka in Božidarja Vučićevića. Zmaji so zmagali s 3:1 in zasluženo prinesli domov nove 3 točke.

Na začetku prvega niza smo spremljali izenačeno srečanje, nato pa so motivirani domačini z asom Vidovića povedli s 14:11 in nemudoma je s polminutnim odmorom ukrepal trener slovenskih prvakov, Matija Pleško. Zmaji so izid takoj poravnali in z blokom Vilimanovića prešli v vodstvo za točko (16:17), z blokom Pavlovića in neubranljivim napadom Pokeršnika pa so povedli že z 19:16. Do konca Ljubljančani niso popuščali in z napako na strani domačih povedli z 1:0 v nizih (18:25).

V drugem nizu so Slovenci narekovali tempo že od samega začetka in čeprav so se odbojkarji Mladosti približali na 9:11, v nadaljevanju niso držali koraka z Ljubljančani (15:21), ki so z zaključkom Đirlića povedli z 2:0 (20:25).

Tretji niz so bolje pričeli domači (6:4), ki so z borbeno igro nudili boljši odpor kot v prejšnjem nizu (17:14). Odbojkarji Mladosti niso popuščali in so pred končnico ohranili zalogo treh točk prednosti (20:17), kar je zadoščalo za znižanje zaostanka na 1:2 (25:21).

Četrti niz je prav tako postregel z izenačenim začetkom, nato pa so zmaji na servis Pokeršnika povedli z 12:9. Serijo dobrih začetnih udarcev je nadaljeval Đirlić (12:16), dobro pa sta na mreži sodelovala Vilimanović in Purić (14:20). Za zanesljive zaključke je skrbel Pokeršnik, trojni blok pa je bil tudi zelo učinkovit (15:22). Brez večjih težav v končnici so Ljubljančani tako s točko Đirlića pripeljali četrti niz do konca in se veselili še četrte zmage letos (25:20).

Diko Purić, bloker ACH Volley Ljubljana: ''Na trenutke smo pokazali dobro igro, a mislim, da je v njej še vedno preveč nihanj. Danes bi lahko na servisu iztržili še več, ker niso tako dobro sprejemali in bi mogoče olajšali delo bloku oziroma obrambi. V tretjem nizu smo se malo preveč sprostili, toda naša igra je znova prišla do izraza v četrtem nizu in nesemo domov to, po kar smo prišli – nove 3 točke.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?