Novice

Na Turnirju ACH Zmajček zmagali Zmajčki…

Ljubljana, 29. novembra 2011 – Minuli konec tedna so prizadevni člani ŠD Fitt Črnuče organizirali in izvedli že 4. tradicionalni zimski turnir ACH ZMAJČEK, katerega so se udeležili člani odbojkarske šole ACH Zmajček v starosti  med 8 do 13 let. Vse skupaj se je letos prvič dogajalo v veliki športni dvorani GIB v Šiški, kjer so lahko postavili tri velika odbojkarska igrišča, tako da je okrog 65 Zmajčkov in nekaj deset njihovih staršev, lahko uživalo na in ob odbojkarskih igriščih.  Po zaključku turnirja smo dobili zanimivo reportažo tudi o posebni senzaciji na igrišču...

Zjutraj smo bili še zaspani, malo kasneje pa že veselo razpoloženi in v pričakovanju…

Zbor fantov je bil ob 10.00, tako da nas je kar nekaj vstalo že pred 8.00 uro zjutraj in odbrzelo v dvorano, kjer smo se skupaj lotili ustrezne priprave vsega potrebnega za izvedbo naj, naj, najboljšega odbojkarskega turnirja v Ljubljani – ACH ZMAJČEK 2011. No ja res je, da smo pozabili CDje za muziko, ampak smo s pomočjo mobilnih telefonov tudi ta problem rešili (kako fajn, da imamo soproge, ki tudi zgodaj zjutraj za vsako težavo hitro najdejo rešitev).

Začetek turnirja ACH Zmajček 2011

Kratek uvod ter pozdravi govor in turnir se je pričel.  Glede na veliko število udeležencev smo fante razdelili v 3 kategorije in sicer kategorijo mini odbojke, male odbojke in kategorijo starejših dečkov, katerim se je pridružilo kar nekaj staršev, ki so lahko kar sami sestavili dve ekipi. Sproščenost, razposajenost in športno spodbujanje igralcev je krasilo ACH Zmajčke ob robu igrišča, borbenost in adrenalin pa tiste, ki so zagrizeno branili svojo polovico igrišča in neusmiljeno napadali na mreži. Trenerski štab zmajčkov je nadzoroval potek turnirja in z zadovoljstvom opazoval lepo izvedene servise, sprejeme in udarce na mreži ter se z igralci veselil vsake dobljene točke.   


                        

Rezultati na tem turnirju niso bili najbolj v ospredju, saj je bil moto turnirja ACH Zmajček predvsem v  druženju in medsebojnem spoznavanju otrok. Priložnost preskusiti svoje odbojkarsko znanje v igrišču so dobili prav vsi. Vsak lepo izveden element odbojkarske igre je zmajčkom  dal novega zaleta za zavzeto treniranje naprej,  srca njihovih očkov in mamic, ki so s tribun spremljali turnir pa je preplavil ponos in veselje.  

Ekipa starejših dečkov se je pomerila z ekipo staršev. Tudi starši so si nadeli prepoznavne oranžne majice z rdečim zmajčkom, se ogreli in borbeno razpoloženi stopili na igrišče. Le mreža je ločevala velike zmaje (starše) in male zmajčke, slednji so se na vso moč trudili pokazati svoje »mišice« in premagati nasprotnike. Tekma čisto zares in na vse…    

Prihod odbojkarjev ACH Volley

Igra pa je sredi turnirja kar naenkrat zastala in ACH Zmajčki so pogledovali k vhodu v dvorano, kjer so eden za drugim vstopali  igralci ekipe ACH Volley. Seveda so jih naši fantje hitro prepoznali, se jih razveselili in spoštljivo od spodaj ogledovali. Uf so veliki…  Majčke in alkoholni flumastri so bili v tistem trenutku najbolj iskana roba v dvorani, zadovoljstvo po prejetem avtogramu pa večje kot po veliki pici ali porciji sladoleda.

Senzacija:  ACH ZMAJČKI – ACH Volley  25:23

Nato je sledilo merjenje moči na igrišču. Zmajčki so igrali v paru s svojimi vzorniki iz ACH Volleya in jim skušali pokazati kaj vse so se naučili in kako dobro obvladajo odbojkarsko žogo. V resnici je bil to samo izgovor, da so lahko naši zmajčki malo preverjali kako dobri so igralci ACH Volleya, saj je bil na razporedu veliko finale – tekma ACH Zmajčkov proti ACH Volleyu.        

                                     

Po bojnem posvetu v garderobi, je ekipa male odbojke ACH Zmajčki, ki je lani osvojila državno prvenstvo, izzvala fante iz  ACH Volley ter tako dobila priložnost, da se pomerijo z najboljšo slovensko ekipo.  Potnih dlani in velikih oči so zmajčki nestrpno čakali na prvi servis in se nato kar hitro otresli treme.  Borili so se za vsako žogo v obrambi in poskušali prevarati blok, ki je bil postavljen globoko v njihovo polovico igrišča. Igralci ACH Volley so bili res da utrujeni, saj so na turnir prišli neposredno s treninga in tako v napadu niso mogli skakati, a to zmajčkom ni kdo ve kaj olajšalo dela, saj s tako visokim nasprotnikom, dolgih rok in hitrih nog, še niso igrali. Tekmo je v zaključnih trenutkih tako odločil športni duh igralcev ACH Volley,  ki so dobro namerjene napadalne udarce zmajčkov točno na črto športno priznali.    Rezultat  ACH Zmajčki – ACH Volley  25:23. 

                         

Igralci ACH Volley so nato odšli in upamo, da jim trener zaradi izgubljene tekme ni dodelil dodatnega treninga, saj so se res zelo trudili. S svojim obiskom so nas zelo razveselili za kar se jim lepo zahvaljujemo in obljubljamo, da bomo odslej še bolj glasno navijali zanje in držali »fige« za nasprotnike.  

Prvo priložnost bomo imeli že 20. decembra v dvorani Stožice, ko odbojkarjem ACH Volley nasproti stoji poljska ekipa PGE  Belchatow. In kar je pri tem najboljše, karte imamo že v žepu, saj smo jih ta pridni (vsi ta veliki zmaji in ta mali zmajčki - udeleženci turnirja) dobili za nagrado že na turnirju ACH ZMAJČEK 2011.   

Odbojkarske šola ACH Zmajček

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?