Novice

Na uvodni tekmi boljši Kamničani

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 0:3 (-23, -24, -22)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 4, Kumer, Purić 6, Pavlović 5, Satler 3, Pleško, Đirlić 12, Okroglič 3, Pokeršnik 13, Videčnik, Kök 6.

Calcit Volley: Pereira, Hribar, Bregar 11, Koncilja 4, Hebda 12, Yordanov, Planinc 2, Brulec 4, Lakner, Kotnik 7, Štembergar Zupan 13, Lazar, Rotar.

Hala Tivoli, 5. oktober 2019, gledalcev: 250

Na uvodnem srečanju sezone so v Tivoliju gostovali Kamničani. Še v ne kompletni letošnji postavi so oranžni zmaji po dobrem letu in pol morali priznati premoč gostom, ki so slavili s 3:0 (23, 24, 22).

V prvem nizu sezone smo spremljali zelo izenačen dvoboj med najboljšima slovenskima ekipama zadnjih let. Pri rezultatu 17:15 so prvič na tekmi imeli prednost dveh točk oranžni zmaji, pridobil jo je Božidar Vučićević. Kamničani so izenačili na 18. točki in z napako Köka povedli z 20:18. Trener domačih, Matija Pleško, je urgiral s polminutnim odmorom, a je v nadaljevanju z dobro serijo začetnih udarcev pri Kamničanih odločilno razliko naredil Poljak Hebda (19:23). Ljubljančani so se približali le na točko zaostanka (23:24), toda kamniška sedmica je z napadom končala upanje na povratek zmajev (23:25).

Začetek drugega niza je postregel z povsem drugačno sliko, Kamničani so hitro prešli v vodstvo s 6:2, kar 3 točke od 6 pa so si priigrali z učinkovitim blokom. Dvakrat je bil zaustavljen korektor zmajev, Božidar Vučićević in trener Pleško je v igro poslal Petra Đirlića. Domači so začeli topiti zaostanek (8:10), a Kamničani niso popuščali (10:14). Z dvema zaporednima blokoma, asom Đirlića in napadom Hrvata iz druge linije so zmaji izenačili (15:15), s točko Köka pa celo prešli v vodstvo (17:16). Odbojkarji Calcit Volleyja so nemudoma obrnili rezultat v svojo korist (18:17), prednost pa pred končnico še povišali (18:21, 20:23). Gostitelji so se vrnili in s servisom Pavlovića izenačili (23:23), toda Kamničani so na koncu še enkrat več zaustavili napad zmajev in se veselili še drugega osvojenega niza (24:26).

Podobno kot v prejšnjem nizu so tudi v tretjem tempo narekovali gostje (3:6), aktualni slovenski prvaki pa so jih ulovili na 11. točki z blokom Purića. Kamničani so znova pobegnili, najprej z asom Hebde, nato pa še z napakami Ljubljančanov (14:18), ki so zasluženo slavili s 25:22.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''''Ne priznavam nobenega alibija. Tisti, ki stopi na igrišče mora oddelati tako, kot se od njega pričakuje in za kar je bil pripeljan v ACH. Danes Kamnik ni odigral nič posebnega, pa so nas v treh nizih dobili. Pokazali so večjo željo za žogo dvignit in to je na koncu tudi odločilo. Številke so praktično v vseh elementih identične, od sprejema do servisa in napada. Trenutno sem zelo slabe volje in bo v slačilnici marsikaj povedanega.''

Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: Mislim, da je danes na mestu korektorja Štembergar odigral na takšnem nivoju, da pravzaprav nikogar nismo pogrešali. Mislim, da je raznovrstno igro prinesel Brulec, da je resnično dobro razigral soigralce, bil je zelo, zelo nevaren z drugimi žogami na mreži, hkrati je odlično menjal ritem podaje, tako da ima levji delež za to, da smo jih razbili.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?